Skip to main content
  • 23.04.2019.

„Cocoon Crush“ – Objektov zaokret prema novoj dimenziji glazbene naracije

„Neumorno kreativan tip koji suptilno redefinira što sve klupska glazba može biti dok stvara hedonističku vibru“, tepa Mixmag DJ Objektu, kojeg su odabrali kao najboljeg DJ-a 2018. godine.

Piše: 


Objektu je zaista došlo njegovo vrijeme, jedan je od najtraženijih elektroničkih glazbenika u zadnje vrijeme, pa je prošle godine obišao doslovno cijeli svijet – od Azije i Australije preko Južne Amerike i Europe. Nazivaju ga pravim inovatorom zbog matematičke preciznosti kojom vješto vlada svojim setovima, istovremeno ne zaboravljajući na emotivnu dimenziju glazbe. Nezahvalno je pokušavati definirati njegov specifičan zvuk, no u najširim okvirima glazba kojom se proslavio može se staviti pod egidu techna.

Ipak, progres od zvuka kojim se proslavio itekako je čujan na njegovom najnovijem izdanju, albumu „Cocoon Crush“, kojeg je izdao prošle godine. Underground klupski zvuk s prilično malo ukrasa zamijenio je koketiranjem s klasičnim instrumentima i sanjivim melodijama, okrećući se prema vrlo narativnom obliku glazbenog izražavanja. Pri tome je ipak uspio zadržati određenu sirovost koja je dio njegova prepoznatljivog potpisa.

Kako je Pitchfork odlično recenzirao, Objekt je u „Cocoon Crushu“ učinio da bude teško diferencirati razliku između „stvarnog“ i sintetičkog. Kako to u praksi zvuči, poslušajte na SoundCloudu njegovog labela PAN:

A kako interesantni Objekt zvuči u live izdanju imat ćemo priliku čuti na nadolazećem izdanju Dimensions festivala, od 28. kolovoza do 2. rujna. Ples u tvrđavi Punta Christo je zagarantiran, a line-up blago rečeno spektakularan. Ulaznice do Objekta i njegovih kolega Jeff Millsa, Tony Allena, Huneeja, Nine Kraviz, Peggy Gou, Helene Hauff i ostalih dostupne su u sustavu Entrio za 400 kuna, dok je za dodatnih 50 kuna u ulaznicu uključeno i mjesto za kampiranje.
 

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop