Skip to main content
  • alt
  • 4.08.2015.

Dame predsjedaju Lazaretima!!!

Iako možda glazbeni svemir sadrži nešto manje žena kao blistavih zvijezda, nemamo nikakvu namjeru perpetuirati feministička čegrtanja repom ili šušurenja perja.

 
Situacija se promijenila od početaka nastanka figure koja za pultom upravlja emocijom partyja stoga nema smisla iznova pričati o nečemu čiji kotačići promijene su već u pogonu. 
 
Kako je glazba u note uhvaćena emocija ženski pogled na svijet i intuitivniji pristup svijetu uštiman na tuđe energije čini ih odličnim DJ-ima. Žena zna što misliš još i prije no što si to pomislio i sjeća se stvari koje se još nisu dogodile (namiganac).
 
No šalu na stranu, bon ton butik i galerija, na bon ton goes Dubrovnik, odlučila je jednu večer posvetiti upravo damama za pultom za ponešto senzualniju noć elektronike. Tako se sutra, 5. kolovoza, na Lazaretima okupljaju manikirani prsti i kao gošće upadaju domaće snage Nadja Christmas (Zagreb) i Anada (Dubrovnik). Uz njih u goste nam dolaze i gošća iz Beograda, Tijana T, koja se može pohvaliti svirkom u Panorama Baru, te Eva Be iz Berlina, bivša članica Jazzanova i Sonar kolektiv DJ timova. 

alt

 
No, zvijezda večeri svakako je Kim Ann Foxman (Firehouse Records) koja nam u goste dolazi iz New Yorka. Kim je bivša članica Hercules and Love affaira, a u posljednje je vrijeme uspjela postaviti NYC ponovno na plesnu mapu svojim sirovim pristupom elektroničkoj glazbi. Od Zagreba do Dubrovnika, od Berlina do Beograda, od Ibize do New Yorka, zavrtile su posvuda.

alt

 
Ljepota, mekoća, ljubaznost i elegancija iako vrline ponašaju se poput dvostruke oštrice jer svijet nekada ljubaznost zamijeni za slabost, a ljepotu za površnost, zaboravljajući da ove osobine ni na koji način ne isključuju vještinu. Tako je istaknuta dama beogradske scene, Tijana Todorović, napomenula kako se pod krinkom ravnopravnosti još uvijek kriju neke rupe na cesti s kojima će se svaka žena u DJ-ingu kad tad susresti. Pa kaže:
 
“Iskreno mislim da žene imaju veći potencijal za DJing, budući da su najčešće empatičnije i intuitivnije od muškaraca. Tehnički moraju biti bolje od bilo kog muškarca da slučajno ne ispadne da su tuke koje ne znaju miksati. Uvijek mi se čini da žene koje uspiju u ovom poslu zaslužuju sve puta 10 u odnosu na muškarce jer neprestano prolaze kroz neke izmišljene testove.”

alt

 
Na Komarda beachu damama će se pridružiti i testosteronsko pojačanje u likovima Marijana Felvera, Jogardea i Enca Kerna. Upade možete uloviti za 80 kn putem Entrio sustava kao i AgentCASH-a a na ulazu ćete izdvojiti okruglu stotku.
 
Nas ne zanimaju spolni polariteti, ovdje smo zbog glazbe, sposobnosti i ljubavi! Čekamo vas na Lazaretima!
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2