Skip to main content

Darren Emerson i Funkerman u Dubrovniku

Dubrovački Revelin objavio je program za travanj i svibanj. Osim koncertnih izvedbi jednom mjesečno održavaju se i gostovanja ključnih elektronskih figura.

Piše: 

Naslovna foto

Funkerman


U subotu, 23. travnja klub će posjetiti bivši Underworld DJ – Darren Emerson – jedno od ključnih imena svjetske elektronske glazbe.

Prve je gramofone kupio sa 14, sa 16 već uvelike drmao po klubovima, a sa 18 je bio vlasnik titule britanskog DJ-a mjeseca i rezident u Milk Baru i Limelightu te je krenuo dj-eirati po svijetu zbog čega napušta karijeru na londonskoj burzi. U to vrijeme upoznaje Rick Smitha i Karl Hydea koji su tražili inspiritivnog DJ-a/producenta da udahne novi groove njihovom bendu. Tako je rođena legenda – Underworld, u kojem Emerson djeluje od 1990. do 2000. godine. Darren Emerson i Underworld stvorili su tri epohalne zbirke plesne glazbe, albume «Dubnobasswithmyheadman», «Second Toughest in the lnfant» i «Beaucoup Fish». Ti albumi sadrže kultne himne elektronike – Cowgirl, Rez, Dark and Long, Push Upstairs, Born Slippy, čija je popularnost razbila sve okvire žanra i pronašla svoje mjesto među klasicima pop-glazbe.

20. svibnja dolazi predstavnik "dirty dutch" zvuka, Funkerman, DJ i producent novije generacije koji se na sceni etablirao prije 4 godine. Autor je hita "Speed Up" s kojim se ujedno i proslavio diljem svijeta a s Fedde Le Grandom je osnovao vlastitu izdavačku kuću Flamingo Recordings.

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web