Skip to main content
  • 26.01.2018.

Domaća techno Amazonka na južnoameričkoj turneji!

Pod paskom struje, techna, klubova, podija, noći i ritma jedna osječka Sunčica odrastala je kroz zvučne arheologije elektronike kao Miss Sunshine, da bi evoluirala u novi svjetlosni topli i mudriji protooblik – Insolate.

Piše: 

Uz preko 20. godina techno dijaloga, nebrojenih ritam mašine, pulteva, istraživanja, saznavanja i življenja u svijetu u kojem glazba ruši imaginarne crte nacionalnih granica, Insolate je ujedno postala i ponosna iskra koja je zapalila Traum sasvim posvećen rješavanju simptoma na flooru, dok ujedno postaje i suvlasnica Out Of Place labela. No nasuprot imenu dislociranog traženja, Sunčica ima mjesto za sve i sve na svom mjestu. Pa tako kao DJ, vrhunska producentica, label matrona i promotorica svega onoga techno pod pečatom TRAUM-a u zemlju dovodi DJ Rolanda, Francois X-a, Miltona Bradleyja, DJ Deepa, Antigone i Etappa Kylea, a grlila je i zvučnike klupskih i festivalskih institucija kao što su Berghain, Rex, Tresor, Club d’Anvers, ADE, Tomorrowland, Dimensions, Exit Fest

No kako je ono što se zove srećom uglavnom na unutarnjoj razini karijerne putanje manifestirano kao kombinacija truda i prilike i što više daješ nekako ti se i više "posreći", tako su nove pretproljetne sreće Insolate preskočile kontinentalne jazove za jednu južnoameričku turneju gdje će plesati Argentina i Kolumbija. Od prvog izleta u Kolumbiju 2010. i komičnih scena ljubomornog čuvanja torbe kao da ti život o njoj ovisi, natopljenih predrasudama zapadnjaka o pljačkama i otmicama, do otvaranja sebe zemlji toplih, ljubaznih rasplesanih ljudi, Insolate se vraća na kolumbijske podije po peti puta, no inauguralno na plan i raspored ovoga puta sjeda i Argentina, gdje 27.1 kolektivno pleše Buenos Aires u Under klubu, da bi drugi dan veljače donio put za Bogotu I Medelin gdje će Mute klub biti sve samo ne nijem pod kapom tvrdog industrijskog konvulzivno plesnog metronomskog techna, koji je sam sebi urezao put kroz kameno srce javnog mijenja čak i kada niše za njega nije bilo na domaćoj sceni.

No dobre stvari nađu način da stvore prije nepostojeće prostore i okupe oko sebe vjerno krdo rasplesanih kostura i nemirnih tetiva. Pa prije no što Traum još jednom zaori Osijekom i Rijeka postane dom label night-a, prije oživljavanja Barcelone i ispunjavanja sna osnivanja agencije za mlade čije vrijeme tek dolazi, buenosaireška bomba centralne klupske kulture Under i kolumbijski ovisnost stvarajući glasni Mute pod južnoameričkim suncem dobivaju još nekoliko jedinica insolacije i topline.

Sunčica je potrpala u kofere sve svoje što sa sobom nosi i avioni su zaorili metalnom škripom ugodnog zujanja za translokaciju na novu avanturu, a ti si sunac slobodan pratiti narednih desetak dana južnoameričke pustolovine na KS Instagramu OVDJE gdje je na snazi sasvim drugačiji takeover. Insolate naime ljubazno preuzima profil za jedan putopisni homage svemu lijepome što će susresti putem – ljude, mjesta, glazbu, priče, impresije, anegdote, pouke i sjajnosti.

Sjajeći snagom tisuću sunaca odlomi si danas neku krišku petka, pročisti se, dezinficiraj dušu na nekom flooru i opusti se za nadolazeće Instagram slikopriče internacionalne Osječanke. Pa do čitanja, glasni vam zvučnici, nemirna stopala i dobra ekipa.

 

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2