Skip to main content
  • Collab
  • 8.10.2012.

Dundov na AV platformi Collab

Collab je kreativna platforma namijenjena predstavljanju audiovizualnih umjetnika i poticanju suradnje među njima.

Piše: 

Naslovna foto

Collab

Programski podijeljeno na dva segmenta; audiovizualni performans i Kino Lauba, prvo izdanje Collaba tematski se orijentira na važnost utjecaja glazbe i zvuka na sliku u pokretu prilikom promatranja konačnog audiovizualnog projekta, a spomenuta se dinamika odnosa posebno izražava tijekom performansa producenta elektronske glazbe Petra Dundova te vizualnog umjetnika Ivana Marušića Klifa.

Interakcija dvaju umjetnika tijekom jednosatnog performansa prezentirat će podložnost individualne percepcije posjetitelja promjenama nastalim modifikacijom vizualnog i/ili zvukovnog elementa. Marušić objašnjava „video radim kroz vlastiti analogni program koji ne sadrži unaprijed snimljene video materijale, a slika ne prolazi kroz kompjuter. U ovoj suradnji audio valovi diretno će modulirati sliku, spajanjem zvukova koje stvara Petar na moje uređaje.
Petar Dundov

Petar Dundov, premda većini poznat kao predstavnik Techno glazbe i klupske scene, međunarodno je etabliran glazbenik čiji rad doprinosi istraživanju i promoviranju elektronske glazbe koja odavno nadilazi klupski prostor i pojam supkulture. Svojim nastupom uživo Dundov će prezentirati elektronsku glazbu kao žanr koji pripada suvremenoj glazbenoj kulturi te izraziti njenu funkciju i unutar izložbenog prostora. Nastup Petra Dundova i Ivana Marušića Klifa publika će imati priliku vidjeti 12.10., od 20:00 sati, a nakon performansa umjetnici će odgovarati na pitanja i prezentirati suradnju.

Od 12. do 17. listopada kuća za ljude i umjetnost Lauba, u Zagrebu, udomit će prvo izdanje projekta  novih medijskih kultura Kolaboracijski laboratorij – Collab.

sea star desk
soul gravity mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju