Skip to main content

Elektronički program za otvaranje Rijeka EPK2020 – 1. veljače

1. veljače 2020. Rijeka na više od 30 lokacija u centru grada, nudi preko 70 događanja za sve uzraste, ukuse i želje u sklopu otvaranja programa Europska prijestolnica kulture.

Piše: 


U organizaciju cjelodnevnog programa uključen je izuzetno velik broj ljudi, udruga, umjetničkih organizacija, poduzetnika, ustanova i institucija.

Program se odvija na preko 30 lokacija u središtu Rijeke i u njemu nastupaju brojnu glazbenici, DJ-i, dramski umjetnici, vokalisti, djeca, umirovljenici

Izdvajamo elektronički audio-vizualni i plesni program, a ako nešto od slijedećga nije po vašem guštu kliknite ovdje.

Hodači-ce – futuristička vizija kultne Trafikove predstave Hodač
11 – 11.35 h, Korzo ispred Filodrammaticae

Umjetnička organizacija Trafik i Škola za suvremeni ples Ana Maletić iz Zagreba, izvodi program Hodači-ce, svojevrsnu futurističku viziju kultne Trafikove predstave Hodač / Hommagge Janku Poliću Kamovu.

16 mladih plesača(ica) pod mentorstvom Trafikovog umjetničkog voditelja Žaka Valente, u suvremeno-plesnoj izvedbi na futurističku elektronsku glazbu Dušana Maksimovskog, poručuje: Otvorimo prostor mladim umjetnicima, jer budućnost pripada njima.

Rijeka umjetnosti
12 – 21 h, Palach /galerija SKC, Kružna 8

Rijeka umjetnosti u organizaciji Galerije SKC Sveučilišta u Rijeci izložba je studentskih radova, koja studentima omogućuje iskustvo i razvoj prezentacijskih i prodajnih vještina, a posjetiteljima prezentira prednost unikatnog umjetničkog rada u odnosu na komercijalni proizvod.

12:00- 15:00 – Zavrti ploču – posjetitelji su pozvani sami puštati glazbu na gramofonu koristeći ploče koji su donijeli ili pustiti neku iz galerijskog izbora!
15:00- 21:00 – DJ Nino Juričev Barbin b2b Ivo Makarun

Distrikt: Tuneli
16 – 18 h, Club Tunel, Školjić 12

Društvo za urbanu kulturu i Kultura d.o.o. donose program DISTRIKT:TUNELI Marina Karamarko & Filip Motovunski

Show & Tell – prezentacija i upoznavanje sa osnovnim tehnikama miksanja/puštanja glazbe.

THANQ LABEL – prezentacija glazbene izdavačke kuće u vlasništvu Marine Karamarko.

Izložba Love cats – prodajna izložba rukotvorinija Luise Ritoše koja je oslikala razne mačje izraze i karaktere s notom specifičnog humora. Kupnjom printa sufinancira se briga i njega za mačke lutalice.

Hodači-ce
17 – 17.35 h, Korzo ispred Filodrammaticae

Umjetnička organizacija Trafik i Škola za suvremeni ples Ana Maletić iz Zagreba, održava drugu izvedbu programa Hodači-ce, futurističku viziju kultne Trafikove predstave Hodač / Hommagge Janku Poliću Kamovu. Mladi plesači(ce) pod mentorstvom Trafikovog umjetničkog voditelja Žaka Valente, u suvremeno-plesnoj izvedbi na futurističku elektroničku glazbu Dušana Maksimovskog, poručuju: Otvorimo prostor mladim umjetnicima, jer budućnost pripada njima.

Opera Industriale
19.00 – 20.30 h, Riječka luka

Opera Industriale – središnji program otvorenja

Zvuk, glazba i buka, efekti koji nastaju kombinacijom svjetlosti i tame, snažni simboli Rijeke i Europe – sukus su atraktivnog programa otvorenja u Riječkoj luci. Program započinje u 19.30, publika se okuplja ranije.

Back2love
21 – 24 h, Riječka ribarnica

Program Back2love uslužnog obrta IB za sve ljubitelje dobre glazbe i plesa potpisuje kreativna direktorica Ivona Brnelić. Radi se o muzičkom vremeplovu u stilovima jazz, funk, disco, r’n’b i soulful house, uz sjajne plesne performanse. Nastupaju: Danijela Večerinović, DJ Unkle Frank, DJ B Cloud, Jakša Jordes i RiS girls.

Suton 2
21 – 24 h, Principij (Arheološki park)

Suton 2 je audiovizualna manifestacija Udruge Kombinat u Arheološkom parku na kojoj nastupa multidisciplinarna umjetnica/bend Stephany Stefan iz Rijeke i bend Freekind iz Hr/Slo, uz video projekcije multimedijskog umjetnika Oblik3 iz Rijeke.

RI2020 Official Tech House Afterhours by D’n’D
22.30 – 06 h, Klub Crkva, Ružićeva 22

Klub Crkva organizira: RI2020 Official Tech House Afterhours by D’n’D.

Bronski i Herya su osnovali kolektiv Deep’n’Delicious prije punih 6 godina. Do sada su odradili puno odličnih zabava u Zagrebu i Rijeci, te publici predstavili razna imena rastuće rumunjske Twch House scene jer i sami preferiraju rumunjski elektronički zvuk.

POTHODNIK – underground party
23 – 06 h, Pothodnik: Circcolo – Tržnica, Ul. Ivana Zajca

Bez prenesenog značenja, POTHODNIK je underground party u režiji dva istaknuta riječka kolektiva TIPSY i Innerspace. Specifični lokalitet, afirmirani DJ-i/ce i izoštrena glazbena selekcija čine ovaj party jedinstvenim klupskim događajem u Rijeci. Nastupaju: Carnero , di.merkl , Ivna Ji i Samo Tako (live).

Glazbeni nastupi u tunelima ispod grada
23 – 06 h, Tuneli ispod grada, Grivica ul

Društvo za urbanu kulturu i Kultura d.o.o. u sklopu programa DISTRIKT: TUNELI donose glazbene nastupe u tunelima ispod grada.

DISTRIKT STAGE: Marina Karamarko, Ana Antonova, Kasja, Zilla, Boo Dale;
DRAMA STAGE: Filip Motovunski, Mecena, Sven Nalis, Antwone, Raul B;
TUNEL STAGE: Virgin Helena, Amor, Roland, Brx

Nicky Siano iz Studia 54
23 – 05 h, Discordia, Ul. Erazma Barčića 1 A

Udruga 4 kroz 4 predstavlja pionira glazbene scene New Yorka ’70ih i jedno od najbitnijih imena u povijesti disko glazbe – DJ-a Nickyja Siana! Nicky je vlasnik i dizajner prostora koji se smatra prvim njujorškim disko klubom, THE GALLERY i prvi resident kluba STUDIO 54. Direktno je zaslužan za karijere disko zvijezda poput Grace Jones, Loleatta Holloway, D.C. LaRue. Bio je učitelj Larry Levanu i Frankie Knucklesu koji je kasnije u Chicagu pokrenuo pokret svima nama poznat kao House glazba.

23:00-02:00 – Domaćin DJ Mile Hund – disco, boogie, garage i funk
02:00-04:00 – NICKY SIANO (NY)

Elektro-pop duo The Siids
24 – 06 h, Klub Život, Ružićeva 4

00:00 – 2:00 – Elektro-pop duo The Siids

Jedan od najperspektivnijih mladih riječkih bendova, koji svoju dvogodišnju avanturu obilježava stvarajući glazbene poslastice na tragu svjetskih indie uspješnica, njegujući pritom senzibilitet prema najboljem od nasljeđa synthpopa i post-punk ere.

2:00 – 6:00 – DJ Željko Bašković u Životu radi razuzdani i blještavi plesnjak. Ulaštite svoje plesne cipelice!

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web