Skip to main content
  • 3.07.2018.

Felver s produženim setom za novi Uzmorejv.

Ponekad su bube u glavi, a ponekad na obali. Pa kada te ugrize elektronička Buba, kada želiš nešto dobro, glasno, slasno  i na struju pođeš na Uzmorejv, prikladno nazvanu morsku glazbenu egzibiciju Rejv. kolektiva pod paskom Marijana Babicza i kolege mu Ante MM-a.

Piše: 

Kolektiv je nov, svjež i oštar kao limun iz frižidera s misijom širenja clubbing kulture Dalmacijom i šire, a nastaje kao povratna sprega nedostatka elektroničkih noći na Makarskoj rivijeri. Vjerujući u demokraciju dobrog i neekskluzivnost uživanja, upad u Buba bar ti je sasvim besplatan. Pa tako nova ljetna sezona Uzmorejv.anja – uz tebe, uz mene, uz Marijana i Antu kao podršku, puca start 7. srpnja u 21 sat u Buba baru naklonom jednoj zagrebačkoj karijeri kroz prekrasne duljine i dubine  "extended seta". Nakon više od 10 godina izbivanja s njenih podija, Felver se vraća u Makarsku.

Preko četvrt stoljeća od stupanja nad podije s Cosmic Disco noćima u Aquarisu, Felver je postao i ostao jedan od protagonista zagrebačke klupske i house scene. Kao DJ, domaćin, organizator, vizionar, u klubu, na festivalu, na radiju, obali ili kopnu senzibilnost setova onoga koji za glazbu živi utisnula je pečat regionalnoj elektronici. Sam nimalo stereotipan, ovim imenom naziva svoj najnoviji veliki projekt u suradnji s prvim glazbenikom bivše Resident Advisorove liste – Dixonom. Stereotip je tako kroz nisku događanja postao sve iščekivanije nedjeljnio popodne za znalce, na kojem ti ova dva legendarna kustosa biraju najbolje od lokalni i međunarodne audiosfere, tražeći najbolje lokacije, tražeći i bešavni spoj s vizualnom umjetnošću i svjetlosnim instalacijama.

Prethodnik i protoblik ove ideje krenuo se rađati već u Stereo Studio noćima alternativne meke Tvornice i od osnutka 1998. Stereo Studio je bio onaj koji ti je u centar zemlje dovodio globalne house divove kao što su Dixon, Doc Martin, Richie Hawtin, Ian Pooley, Jeff Mills, Mr. C…  Sudbina, karma, kismet, zovi to kako hoćeš, ali sve one imaju neobičan način statusom legende nagraditi onoga koji je svoje vrijeme, vještinu i trud dao za užitak zajednice.

Brend sam za sebe Felver je ujedno bio i ugodna prisutnost na Radiju 101 kao vanjski suradnik Deep FM emisije punih deset godina od 1991. – 2001., kao i glazbeni urednik od 2010.-2012. Pa Wiggle Nights, Fabric nastupe, i projekte u zagrebačkom najglasnijem rave podiju Mastersa, desetljeća i tisuće ploča u prstima nakon rađanja jedne scene kasije, Felver je i dalje ovdje – jednako smiren, uporan, željan dati sve što ima za one koji vjeruju u ples, noć, ljubav, istinu i trud. Pa između pulta i podija, glazbenih žudnji i njihova zadovoljenja, mora i zvijezda dobro nam došao na novi Uzmorejv.

U nedjelju 08.07. Buba sprema AFTER BEACH PARTY od 15h

Toni Juranovic + Fedja Knajdl (Control Music)

Fedja je bio jedan od prvih rezidenata Buba Bara. Svira se Oldies Goldies, House and Tech Classics.
 

wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop