Skip to main content
  • 26.11.2019.

Free Tekno Party – besplatna hardstyle fešta u Attacku

Otvorio se novi univerzum i po prvi puta besplatna hardstyle fešta u Attacku!

Piše: 


Tko se još nije susreo sa kulturom Free Tekno partija evo pojašnjenja od strane samog organizatora Teknobalism Soundsystem.

FreeTekno je kulturni pokret koji je prisutan diljem Europe, Australije i Sjeverne Amerike. To su uglavnom manji kolektivi većinom s anarhističkim stajalištima koji se udružuju i organiziraju partije gdje god se pronađe održiv prostor (napuštena skladišta, polja, šume, napuštene zgrade i slični prostori). Većina tekno partija je ilegalna i dosta često dolazi do sukoba sa policijom, kao što je bio slučaj s češkim freetekno partijima 2004. i 2005. kada se dogodio poveći incident sa policijom.

Glazba koja se uglavnom pušta je tekno, hardtek, breakcore, drum and bass, jungle, raggatek (i mnogi drugi stilovi pošto ništa nije ograničeno muzičkim pravcem). U Hrvatskoj je scena trenutno poprilično mala, ali možemo se pohvaliti da se u posljednje 3 godine dogodio popriličan broj legalnih i ilegalnih partija na različitim lokacijama u okolici Zagreba većinom u kombinaciji SmoTek Crew i Teknobalism Soundsystem kolektiva.

Nadajmo se da će se priključiti još kolektiva, te da ćemo zajedno rasti u jedan veliki (ne nužno tekno) free party gdje ćemo spojiti zajedno sve što posjedujemo i pošteno zvukom razvaliti lokaciju na kojoj će se održati party! Free Tekno party se održava u petak, 29.11. u zagrebačkom Attacku.

Tekthrower, Zagreb
(za frendove Mitja) čovjek koji stoji iza Teknobalism Soundsystem ideje! Za ovu noć planira divlji tekno set savršen za svadbe i manja okupljanja!

Distrust, Rijeka
Mladi entuzijast za breakcore i tekno pokret. Dolazi nam prezentirati svoju kolekciju mjuze.

Giovanni Grozota, Zagreb
E un pittore Firenze che ha un gusto specifico per la scena tekno, i vini di massa e la gomma da masticare.

Crazy lobster, Zagreb
a.k.a. Paul Genetik Dub  a.k.a. još jedan hardtekno set kojim sprema ubrzati ritam noći!

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk