Skip to main content
  • victor simonelli

House spektakl u Vodicama za Novu Godinu

Nazivaju ga kumom soulful housea, house royallitijem i jednim od pionira elektronske glazbe. Njegovo ime sinonim je za kvalitetnu glazbu u kojoj će Vodičani imati priliku dočekati Novu Godinu.

Piše: 

Naslovna foto

victor simonelli

Ljubitelji profiliranog zvuka i istinski štovatelji house glazbe vjerojatno će biti oduševljeni kad im kažemo da će istaknuti glazbenik, producent i autor njujorške house scene Victor Simonelli u Novu Godinu uvesti sve koji mu se pridruže u vodičkom klubu Opium zaduženom za spektaklarni doček. Ljubitelji soulful, underground i uplifting housea Victora su imali priliku čuti uživo na SunBreeze festivalu u Vodicama i uvjeriti se o kakvom je glazbenom ukusu riječ.

S obzirom da je odrastao u vremenu disco-ere u domu punom glazbenih ploča te da je slijedio očeve stope i studirao audio injženjering, okušao u DJ-ingu već s 11 godina. U njegovim setovima možete čuti jazz, blues,electronicu,disko,new age, rock i soul koji su mu roditelji prenijeli, a od 90-tih je jedan od glavnih karika svjetske house glazbe, koju osim nastupima izražava i kroz svoj label WestSide Records.

{youtube}8Iol_YmmKSA{/youtube}

Kroz izdanje “Feel So Right” koje je postalo internacionalni hit, Simonelli je ostvario neraskidivu vezu s house glazbom koja je u posljednja dva desetljeća iznjedrila njegov jedinstveni zvuk i izdigla ga u vodeće karike svjetske house scene.

Surađivao je i producirao za imena kao što su David Bowie, Will Downing, Talking Heads, Quincy Jones, Deborah Harry, Sinead O’Connor i Al Jarreau. Tijekom više od 30 godina svoje karijere Victor je od kazeta Diane Ross, Rolling Stonesa i Afika Baambate svojim prvim produkcijama za Criminal Records i Strictly Rhythm otvorio vrata svjetske scene projektima s Danny Krivitom, Satoshie Tomieom, Frankie Knucklesom i David Moralesom.

{youtube}Yefh5Ai-8ro{/youtube}

Radio je na poznatoj “Harmonica Track” s Danny Tenagliom koja je upravo pomogla Tenaglii da se iskaže u produkcijskom smislu. Istakli bi svakako Simonellijevu producentsku ulogu  na spektakularnim pjesmama poput singla Quincy Jones “I’ll be Good To You” featuring Chaka Khan i Ray Charles te “In The Closet” Michaela Jacksona i Madonne, koji je ujedno i njihov jedini zajednički duet.

{youtube}XmnbRpag19I{/youtube}

Posljednjih godina pronalazi talente i prezentira svijetu dobru glazbu. Uz njegovu preporuku predstavljeni su Jazz and Groove, John Julius Knight , Julius Papp, Kings of Tomorrow/Sandy Rivera i drugi. Svakome tko se odluči u vodičkom Opium klubu dočekati Novu Godinu bit će čast započeti ju plešući upravo na Simonellijeve taktove.

O cijeni ulaznice, posebnom programu i detaljima vezanim uz doček Nove Godine u klubu Opium uskoro više informacija.

sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop