Skip to main content
  • 8.08.2019.

HVOB na šibenskoj tvrđavi Svetog Mihovila

Ekipa koja je u kuži poznaje Mihovila kao arhanđela. To bi ti došlo fino kao "vojskovođa vojske nebeske", vođa i pobjednik u borbi protiv pobunjenih anđela, branitelj Žene i pobjednik sedmoglavog apokaliptičkog Zmaja.

Piše: 


Uz to te Miha sasvim sjajno vodi u raj i baca ti dušu na vagu. Pa ako već u nebeske vage vjeruješ zasigurno možeš ispovjediti nešto kostima, mišićima i tetivama na flooru srednjovjekovne utvrde ovoga šibenskog ljeta. Na 60 metara ponad akvatorija na kamenoj hridi mirno stoji tvrđa pod čijim zidinama cvatu šibenski životi i najstariji hrvatski autohtoni grad, a 10. kolovoza plesno kolo na šibenskoj tvrđavi preuzima nekoliko sjajnih globalaca gdje se, uz Âme i genijalno imerzivni showcase Lighthouse festivala, lineupu pridružuju i HVOB.

HVOB stoji kao akronim za džentlmensko prepuštanje prednosti dami te skraćenica punog imena Her Voice Over Boys. Dualna prisutnost koju čine Anna i Paul bečka je senzacija koja posljednjih godina stabilno krči put svjetskim podijima, festivalima i ljestvicama. Prizemljeni, smireni, bez puno priče i s beskonačnim decibelima stvaraju nenametljive sonične svjetove u kombinaciji raznih pritoka elektroničkog, smirenih atmosfera ambijenta i oldschool housea koji voli snažni vokal u srži.

Do sada su ih slušali svi kontinenti planeta, a nisu zaobišli ni kulturno-plesne institucije Burning Mana i Sonara te su od 2012. u audiosferu pustili 4 albuma, a posljednji svježi "Rocco" bit će ujedno i jedna od glazbenih osi koju donose na tvrđavu. S čistom kirurškom preciznošću pokušaja kanaliziranja vlastite istine kroz glazbu napomenuli su da u doba stvaranja albuma na slušaju drugu glazbu kako ne žele biti pod utjecajem tuđe ideje. U kolovozu su još u plesnu karticu upisali Tel Aviv, Hamburg i Barcelonu.

U nedavnom intervju Anna je podijelila kako je stvaranje glazbe, putovanje svijetom i upoznavanje novih ljudi ono što ju zaista usrećuje te da je kroz HVOB naučila i neke životne lekcije. "Nitko drugi nije odgovoran za tvoj uspjeh ili neuspjeh. Preuzmi odgovornost, zauzmi se za sebe. Budi ljubazan, uvijek.". Napominje i kako ništa više ne uzima zdravo za gotovo i da pokušava više živjeti u trenutku i manje brinuti o budućnosti, te da vjeruje da će na kraju života moći sa zadovoljstvom pogledati na dobro proživljene godine ako živi svoj život autentično i zadovoljna da je učinila sve što je željela, bez žaljenja. Vjeruje da si svaki tren svoga života, bez obzira na to kako teško i bolno bilo, baš tamo gdje trebaš biti, da trebaš vjerovati procesu koji se odvija i mjestu kojemu te vodi.

Ova žena koja mrzi selfije mržnjom tisuću sunaca i žudi za nastupom na Islandu i Novom Zelandu, kao najbolji nastup kojem je prisustvovala u životu kao plesač navodi Radiohead nastup u Njemačkoj, a uhvatiš li je da sama gleda najdraži spot u neko nedjeljno popodne na playeru će biti upaljen UNKLE – Rabbit In Your Headlights.

Pa tako skočiš ne FB event za detalje i produžiš na Entrio po svoje upade za tvrđu, ako si jedan od onih koji mole obratiš se Mihovilu u kojoj litaniji i uživaš!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Klubskascena.hr (@klubskascena)

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk