Skip to main content
  • 8.01.2018.

Imaginarijem u Kuglani, Šibeniku će se predstaviti Felver

Marijan Felver, izjavio je za Klubsku scenu kako jedva čeka nastupiti u Šibeniku gdje će se u subotu, 13. siječnja, predstaviti lokalnoj publici na klupskoj večeri 'Imaginarij' u Kuglani na Šubićevcu.

Piše: 


S nestrpljenjem iščekujem posjet Šibeniku! Ta je scena, od samih početaka imala, usudit ću se reći, ozbiljniju ulogu u Hrvatskoj te joj nikad nije nedostajalo izvrsnih glazbenika, prostora ni publike. Upravo zato, oduševljen sam što sam baš u Šibeniku dobio priliku po prvi put nastupiti s cjelovečernjim programom poručuje Felver koji je u tom gradu nastupio samo jednom, zajedno s drugim glazbenicima na open air partyu u povodu otvaranja plaže Banj prije pet i pol godina.  

Felver šibensku scenu s razlogom ističe kao hrvatski fenomen jer taj maleni dalmatinski grad oduvijek ima sjajnu publiku i muzičare. Tako je bilo u vrijeme prvih rock bandova kada je Šibenik iznjedrio Sinišu Škaricu, a on kasnije pokrenuo novi val i ostavio neizbrisiv trag u domaćoj diskografiji, a tako je i danas kada gradska scena proizvodi avangardne projekte poput electro fusion kolektiva The Fogsellers. Uz ljetne festivale poput onih u Garden resortu u Tisnom, nezaboravne aftere u klubu Barbarella's koji je ponovno dobio nagradu Ambasador za najbolji hrvatski open air klub i uz sjajan ljetni program na ljetnoj pozornici sv. Mihovila gdje redovno nastupaju jaki izvođači kao što je Stereo MC's, Morcheeb, Thievery Corporation, Gus Gus ili Kevin Yost, Šibenik je trenutačno dalmatinska glazbena oaza.

Jedan od  najvažnijih aktera zagrebačke i hrvatske klupske scene, Felver u Šibeniku nastupa na vrhuncu tog vala. Svojim glazbenim izričajem i pojavom, sjajno će se uklopiti u nastojanja da lokalna glazbena scena bude još bogatija. 'Imaginarij' je treća tematska večer birane elektroničke glazbe koje od kraja prošle godine organizira šibenski promotor RatCat. Seriju su započeli u prostoru SunX bara gdje je programom 'Opposite' krenuo jedan od najzanimljivijih lokalnih glazbenika nove generacije Lawrence Klein, a i istog prostora išao je i masovno gledani video live streaming DJ-a Fabiana Mateše, dobitnika Ambasadora za hrvatskog newcomera godine. Felverovi štićenici iz legendarnih Stereo Studio večeri u zagrebačkoj Tvornici, Dav iz Zagreba i Omar iz Siska, oduševili su Šibenčane i njihove goste iz susjednih gradova svojim nastupom na večeri 'Stereo Pulse', a 13. siječnja lokalnoj publici konačno će svirati i sam Felver.

Treba li ga posebno predstavljati? Na sceni je dulje od 25 godina i to ne samo kao muzičar i DJ, već i kao organizator, promotor i pokretač nebrojenih glazbenih događanja s odjekom izvan granica Hrvatske. Nadaleko je cijenjen zbog svog glazbenog znalaštva i neizrecive senzibilnosti gospodina, kvalitetama kojima je definirao zagrebačku klupsku i house scenu kao nijedan drugi DJ prije njega. Tijekom više od četvrt stoljeća na sceni, donosio je i još klupskoj i festivalskoj publici donosi najbolje suvremene evergreen zvukove, nastupajući na nekim od najdojmljivijih kulturnih lokacija u ovom dijelu svijeta. Na sceni ga smatraju začetnikom hrvatskog klupskog stvaralaštva i vizionarom. Njegov zadnji projekt je Stereotip, koji radi zajedno s Dixonom, a u međuvremenu svirački, vizionarski i na brojne druge načine kontinuirano utječe na hrvatsku glazbenu scenu i u svakom smislu je obogaćuje.




Šibensko gostovanje izazvalo je veliko zanimanje publike u Dalmaciji, a i klub Kuglana zbog tog će partya doživjeti niz intervencija u interijer prostora kako bi dobio atmosferu s prepoznatljivim RatCat štihom, karakterističnim za događaje koje ti promotori organiziraju.
 Ograničen broj ulaznica bit će u prodaji od utorka 9. siječnja i moći će se po cijeni od 40 kuna nabaviti u Kuglani.

Felver je kruna onoga što smo pripremali i radili proteklih mjeseci i svi se radujemo toj subotikaže pred veliki party šibenski DJ Lawrence Klein, RatCat rezident i lanjski pobjednik Burn Residency za Hrvatsku.  

Projekt je, dakako, zdušno podržala i Klubskascena.hr

[Event info]

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2