Skip to main content
  • Ivan Mastermix

Ivan Mastermix, Mauro Enass ft Darija – Fighting to Survive

Ivan Mastermix predstavio je novi single čija se premijera očekuje večeras u primoštenskoj Aurori.

Piše: 

Naslovna foto

Ivan Mastermix

Započela je sezona morskih partya i bezuvjetne ljubavi prema senzualnoj plesnoj glazbi bez koje ne možemo zamisliti niti jedno ljeto! Ivan Mastermix, hrvatski dj i producent kojeg su prozvali godfatherom hrvatske undeground house scene, u suradnji s Maurom Enassom i Darijom u utorak 6. srpnja je na Otvorenom radiju premijerno objavio novu ljetnu poslasticu. U njoj će uživati svi oni kojima srce lupa za plesni house ritam, a nosi naziv „Fighting to survive“.

Ovo je drugi po redu singl uhodanog trojca Ivana Mastermixa, Maura Enassa i Darije Petrić, a prvi u izdanju Menarta. Mastermix i Enass odradili su produkcijski dio priče dok je glavni vokal Mastermixova supruga Darija koja je ujedno i tekstopisac. Kao moderna i moćna žena, u ovoj je pjesmi svoje ideje lako pretočila u zapamtljiv refren koji govori o borbi za opstanak, a sve u odličnom radiofoničnom house ritmu.

Singl „Fighting to survive“ snimljen je u riječkom studiju trojca Petrić, Mastermix i Enass, a produkcijski se vrlo lako može usporediti s renomiranim svjetskim house hitovima proizašlim iz tvornica vrhunskog house zvuka. Ovaj singl nije njihovo prvo predstavljanje na Otvorenom radiju jer su već predstavili dva singla koji su brzo zauzeli prvo mjesto T mobile charta, a to su „Our love is alive“ i „You to me are everything“.

Svi oni koji žele uživo čuti „Fighting to survive“ imaju za sada samo jedan zadatak – uputiti se u petak, 9. srpnja u klub Aurora gdje će Mastermix biti zadužen za usijavanje plesnog podija, a sve do idućeg tjedna ovaj singl ekskluzivno slušajte samo na Otvorenom radiju.

Ivan Mastermix jedan je od najboljih hrvatskih dj-a i producenata koji se nekoliko godina povukao s klupske scene ali sad se vraća s mnogo ideja, odličnih pjesama i provjerenom house formulom za sve one koji uživaju u plesnoj glazbi. Ipak je riječ o DJ-u koji je domaćoj sceni nametnuo visoke kriterije i koji je uživa respekt u inozemstvu, od Ibize pa sve do Miamia i Njemačke.  

Društvo su mu pravili Marshall Jefferson, Dj Pierre, Erick Morillo,  Mousse T, Boris Dlugosch, Roger Sanchez, Frankie Knuckles, Boy George, DJ Ralf, Tom Novy, Spiller, Eddie Amador,  Sharam i Ali iz Deep Disha te mnogi drugi. Njegov DJ set bio je dio line upa na legendarnim festivalima: Love Parade 1999., 2000., 2001., Valkana Beach, Exit 2006., 2007. i 2008.

Mastermixova producentska karijera rano je započela i dalje se uspješno razvija; 1996. godine izdao je svoj prvi singl Aquarius za talijansku tvtku Mantra Records. Singl je postigao zavidan uspjeh na europskom tržištu, licenciran je za ZYX Rec u Njemačkoj i Kinky Rec u Velikoj Britaniji, a distribucija je realizirana na svjetskom nivou.  

Pod pseudonimom TGP (Tokio Ghetto Pussy) 2001. god. izdao je singl za Sony Music, Universal i Polidor Fly me to the moon. Singl je postigao veliki komercijalni uspjeh u zapadnoj Evropi i Japanu, a remixirali su ga čak i Jam and Spoon.

U posljednje vrijeme Mastermix je surađivao je s hrvatskim jazz glazbenicima poput Matije Dedića, Henry Radanovića i Charlie Jurkovića, a te suradnje urodile su izdanjima za europsko tržište. Nakon petogodišnjeg vođenja prvog lounge i restaurant bara Indigo u Rijeci, odlučio je svoj životni put ipak popločati glazbom te je kao producent i DJ izdao nekoliko hit singlova sa svojim engleskim i riječkim partnerima Alain Jinx Chamberlainom i Maurom Enassom. Na singlovima su gostovali izuzetni vokali poput Larrick Ebanksa na pjesmi Sun and the Moon, Yuste na pjesmi You to me are everything i Merry Trošelj na Nu woman.

brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop