Skip to main content
  • alt
  • 23.04.2015.

Legenda drum’n’bassa u Zagrebu

Zimu i njoj pripadajuće izdanje Tuborg Open Faira smo ostavili iza sabe i vrijeme je za proljetnu šihtu. 

 
22. svibnja Zagrebački Velesajam će svoj deveti pavijon transformirati u platformu za elektroničke junkije i u goste pozvati legendarnog tvorca drum'n'bassa i autora jednog od najutjecajnijih albuma u povijesnoj knjizi elektronike "Timeless", Goldiea. Tuborg Open Fair će ujedno poslužiti i kao lansirna rampa Outlooka na kojoj bezvremenski gospodin nastupa kao headliner.

alt

 
No kao da glazbeno pionirstvo nije dovoljno on je toliko mnogo više; graffiti umjetnik, DJ, glumac… Uz bavljenje dizajnom i vizualnom kulturom zlatni majstor u prstima nosi i preko dva desetljeća iskustva i tri milijuna prodanih ploča kojima je britanski drum'n'bass podigao iz undergrounda i bacio ga u fokus svjetskog uha.
 
Od tamne trake “Terminator” koja je 1992. godine označila revoluciju u breakbeatu, preko osnivanja sada već kultne drum'n'bass etikete Metalheadz, Goldiev rad je 1995. obilježio album “Timeless” koji je spojio ispresijecane i slojevite melodije s bassom, jungleom te simfonijskim, atmosferičnim zvukovima i ženskim vokalima i ostavio neizbrisiv trag na sceni.

alt

 
Filmski zlikovac u James Bondu i Snatchu i vlasnik doktorata iz umjetnosti i društvenih znanosti jedan je od onih rijetkih renesansnih tipova koje ponekad sretneš, jedan od onih ljudi koji slikaju po platnu života sa sasvim svojom paletom boja.
 
Zagrebački velesajam uz Goldiea će ugostiti i beogradske zločeste dečke Sky Wikluha, Timbea i Ajs Nigrutina okupljenih pod imenom Bad Copy, tu je i hrvatski otac Outlook festivala, jedan od najentuzijastičnijih promotora elektronike na našim prostorima, vlasnik Pozitivnog ritma i jedna od središnjih figura hrvatske glazbene scene, Mmmeniga, live drum'n'bass projekt Janka Novoselića Drumroll, koji će demonstrirati kako zvuči drum'n'bass izveden uživo uz set bubnjeva i širok dijapazon synth zvukova, kao i domaćini Chew the Fat! Croatia, gdje će Yesh i DMT, uz podršku MC Tone Tuora i vj -polygona na vizualima, osigurati masni bass i dokazati zašto su referentna točka za bass glazbu u regiji.  

alt

 
Ulaznice za Tuborg Open Fair su dostupne na svim prodajnim mjestima Eventima i na www.eventim.hr. Cijena ulaznice je 50 kuna u pretprodaji, a 65 na dan događaja, dok si upade za najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture, Outlook, možeš checkirati ovdje.

Nagrađujemo sa 3×1 upadom – u komentaru napišite barem jednog izvođača koji svira na ovom događaju. Dobitnike objavljujemo u srijedu 20.05. do 14h.

 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk