Skip to main content

Lišće pada, temperature rastu za rujan u Revelinu

Rujan stiže kao tranzicija, portal i vrata u jednu novu etapu života pod zvučnikom, kada naginješ šilt u pozdrav ljetnim šankovima i oblačiš duže rukave za krače dane.

Piše: 

No iako se vanjske vatre gase, one unutra nastavljaju gorjeti i traže samo krov nad glavama ispod olovnog jesenskog neba. Stoga, beskonačno rujana kasnije od kada je kamenje dubrovačkog Revelina  sjelo na mjesto stoljećima prije, rujan 2019. nosi sočnu, toplim bojama obija obojenu, glazbofiliju.


Spremiš se tako zatvorenog nožnog palca, stegneš žniranac da drži žiroskopski balans plesnosti na flooru i 4. rujna na novoj eklektično električnoj rezidenciji pod paskom DANCElectricPHILIPE-a sjedneš u utrobu Revelina u 11 uvečer uz Technasiu i Frankyja Rizarda, gdje će se Filipu kao podrška večeri pridružiti i DJ Speed. Zašto DANCElectric Residency pitaš? Jer, kako sami kažu: "Na kratko, samo na nekoliko sati nema problema. Floor postaje raj gdje su svi dobrodošli i nitko nije osuđivan. Plešemo jer nam to omogućava da vidimo svijet onako kako bi on trebao biti viđen". 4. rujna tako u 4. svesku rezidencije vjerujemo u najbolje od francuskog techna jer Technasia stoji kao centralna os na sceni još od kad je open air rave bio na začecima. Član je Lucianove Cadenze, poliglot, Ikona ibiških klubova Space, Privilege i Ushuaia te prototip onoga kako bi trebao izgledati svaki tehničko i glazbeno vrhunski glazbeni event. Kolega mu Franky stiže iz zemlje klompi i tulipana s punim šakama housea i kao stalna postava Defecteda te kao onaj iza uspješnog FLOW koncepta.

FB EVENT: Technasia + Franky Rizardo at DANCEϟectric Residency

13. rujan pult preuzima vitez Mark Knight uz još jednu noćnu podršku Dj Speeda i DANCElectricPHILIPE-a. Mark je nova varijanta viteza bez kljuseta, oklopa i s nevažnom odrednicom okruglosti stolova oko kojih sjedi, sasvim nezainteresiran za zmajske brloge i princeze ičega. Gospodin Knight započeo je '93 u Rhumba Baru na garage City partyjima uz opsesivne slušaonice MK-a, Masters at Work i Todda Terryja. Stiže kao puni paket DJ-a, producenta, vlasnika mega uspješnog Toolroom labela i vještog biznismena, a Beatport ga je okrunio i titulom drugog najprodavanijeg umjetnika svih vremena, dok izdanja i neminovni hitovi žive na svemu od vlastitog labela preko Suare, 1605 i Sterea. Ovaj Britanac Radio Toolroom je smjestio u favorite svjetskog elektroničkog uha s 13.5 milijuna slušatelja u preko 60 zemalja, a na iTunesu upada u 20 najutjecajnijih podcasta ikada. Plešemo u standardnoj Revelin šihti od 23 sata do 6 ujutro.

FB EVENT: Mark Knight, 13.09.2019| Culture Club Revelin, Dubrovnik

I tada 20 rujna bi svjetla, neba, plesa i… i ptica. Točnije jedna specifična elektronička ornitološka pojava, avijacija iznad gnijezda, ne kukavica već plesača. Claptone stiže kao nešto iz uvrnutog kabuki kazališta, nastranog karnevala, oslobođen pod maskom razumije da talent ne treba lice i osobu na koju je fokusirana pažnja, samo ruke i glave kroz koje da se ono što stvaraš ispolji i postane svrha samo sebi. Lice nestaje i pojavljuje se forma, nudeći vizualnom društvu nešto da gleda, a poništavajući sebe kao individuu glazba postaje jasnija. U pult podršci ovdje je još jednom DANCElectricPHILIPE i kolega mu DJIVO.

FB EVENT: Claptone – Summer Residency 20.09.2019| Culture Club Revelin

Kada je le veliko jedino ima smisla da bude Le Grand. Upravo je stoga le sjajno da 27. rujna, službeno u jeseni, svoj 10 jubilej nastupa u Dubrovniku slavi upravo globalni pokretač podija, motivacija, trendova i stopala Fedde Le grand. Na Grandioznom Grand zatvaranju ljetne sezone jedino je bilo prikladno uzeti onoga koji je sezonu i otvorio u lipnju. Gospodin Le Grand stiže s nizozemskih prostranstava s beskonačno puno noći pod pojasom iskustva. Privukao je uho svijeta kada te je kinestetski ritmom prije 12 godina natjerao da digneš ruke za Detroit. Vidjeli su ga podiji elektroničkih centara u ekskluzivnim rezidencijama posvuda od Ministry of Sound do ibiške Pache, a remix vještinu posudio je najprominentnijim današnjim glazbenicima kao što su Coldplay, Madonna, Robbie Williams, Fatboy Slim, Michael Jackson…

FB EVENT: Fedde Le Grand |27.09.2019 Culture Club Revelin

Dobro nam došli u grad pod paskom Sv. Vlaha, dobro nam došli u Revelin i dobro nam došli u jesen!

dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2