Skip to main content
  • 20.06.2018.

Ljetni tko i kada bolskog 585 kluba

Ljeto na Bolu ne boli nimalo, dapače sasvim je ugodno prekrasno, k tome još ekstra bolje instalacijom jednoga kluba na njegovo priobalje. 1, 2, 3? Ne, ne. 585!

Piše: 

Požuda plemenitih metala ovdje je zamijenjena požudom za pijeskom Zlatnoga Rata, za morem, suncem, borovom šumom, cvrčcima, zorama, šumom valova, zovom sirena i zvučnika. Pravilo je da dođeš, plešeš i izgubiš se, a baš u ove svrhe 585 klub najavljuje nove ljetne priče otvaranjem sezone 9. srpnja. Pa kako ne vjeruju u suptilnost, otvaranje je odmah i velika završnica finala UMF-a i roka odmah s Ultra Beach Partyjem.

11. srpnja za ugodno neispavane, nesaničare plesnog slijedi buđenje tetiva uz Black Coffee. Rođen 1976. kao Nkosinathi Maphumulo ovaj južnoafrički DJ karijeru je započeo 1995. i do sada je izdao pet albuma, sakupio naramak nagrada i  rezidencija, uključujući one u klubovima Pasha i Hi na Ibizi, a čuo si ga na festivalima kao što su Ultra South Africa, FabricLive, BPM festival i Sonar. 2010. upisan je u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda 60 sati non-stop svirajući u najpoznatijem shopping centru u Južne Afrike.

Kada se 19. srpnja spusti mrak na Bol strobo svijetli na Weissa & Mike Valea. Weiss stiže kao house ambasador i dio Toolroom Records #RESET kampanje koja label vodi na nove platoe. Mike Vale pak posljednjih godina intenzivno vrti Hrvatskom, a slušao si ga i na Ultri u Minystry of Soundu, na Coxovim Revolution partyjima na Ibizi…

26. srpnja 585 otvara vrata Mahmutu Orhanu Turku koji posljednjih godina plijeni sve više pažnje, a hit Feel, nastao u suradnji s pjevačicom Senom Sener, neizostavni je dio repertoara svakog dobrog partyja, dok u 585 nosi svoj deep house i indie dance zvuk.

27. srpnja stiže gospodin Francis. Terry je istinski veteran koji vrti šanse su više no što si ti na planetu, od davne 1987., a u legendu ulazi suosnivanjem Wigglea. Ova noć je sasvim častan način za ispraćaj plesnog srpnja.

Kolovoz započinje nadnevka drugog uz ženske snage s Niki Belucci. Od atletičarke, preko modela i davanja otkaza da bi posvetila vrijeme glazbi i internacionalne granice se počinju otvarati. Dva dana nakon, 4. kolovza, slijedi eSquire sa synthom i pianom natopljenim houseom za zvučnike.

9. Kolovoza vrijeme je za Toolrom 15 party koji slavi 15 godina uz 15 partyja kroz jednu svjetsku turneju, a s tobom su Mark Knight, Dennis Cruz i Adrian Hour. 15. kolovoza pristiže Paolo Barbato. Talijanska house legenda, ujedno je i onaj kojemu su mnogi naši potpornji scene upadali u dućan ne bi li se satima izgubili u beskonačnim redovima ploča. Sama činjenica da je slijedio house glazbu od njenog rađanja preko adolescencije i do punokrvnog napona snage u kojem se nalazi danas čini ga jednim od najkompletnijih i najinformiranijih house meštara koje možeš upecati na Balkanu.

18. kolovoza odmah slijede The Shapeshiftersi. Iza imena sakriveni kameleoni Max Reich i Simon Marlin inovativnim su pristupom stvaranju glazbe nametnuli nove standarde na sceni, a kombinacijom underground house glazbe s elementima funka, soula i techy doba inicirali plesnu groznicu na podijima širom svijeta.

24. kolovoza stiže Pete Tong kojeg poznaješ kao jednu od najaktivnijih figura elektroničke scene bilo da se radi o ulozi voditelja na BBC Radio 1, Dj-a, izvršnog direktora FFRR Recordsa ili pak onog koji je kumovao stvaranju odjeljka za elektroničku glazbu na WME.

Finale kolovoza dakako označuje upravo David Morales. David je golijat elektroničkog koji vitla iza pulta punih 30 godina. Oči je otvorio u Brooklynu 1961. i životni put i istraživanja zvuka preklapaju se i uvijaju ne bi li ga neraskidivo spojili s prerano izgubljenim Frankie Knucklesom. Vlasnik je Grammyja za remixanje i jedan od najprestižnijih producenata housea danas te čovjek je koji u CV-ju ima preko 500 suradnji.

Sve ovo dakako odvije se na potpornjima suverenih rezidenata koji čuvaju ljeto i atmosferu, DJ Princea i njegove kraljevske galantnosti za pultom, te kolege mu mladoga Terryja Craya u osobnoj Zvonimira Krajača. Prince ti je punim imenom Eridan Pilat, koji voli retro, funk, groove, house, rnb i mashup, na sceni je preko 20 godina. Ljeta provodi na Bolu,a  a zimi ćeš ga zateći u zagrebačkom Katranu.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk