Skip to main content
  • 22.11.2016.

Metodi Hristov u Lazaretima!

Što ovoga petka, 25. studenoga, imaju zajedničko  Bugari, Dubrovčani i inficirani ritmom? Lazarete (i nešto crno).

 
Ono što voliš trudit ćeš se zaštiti na sve načine na koje možeš, nevažno koliko to od tebe zahtjevalo vještine i truda koliko galona suza, krvi i znoja. Upravo zato su građani jedne ponosne Republike istu opasali golemim zidinama, svjesni poželjnosti prekrasnog komadića pod suncem koji nazivaju Dubrovnik. Tristotinjak metara od ovih istih zidina niknuli su Lazareti, niz međusobno povezanih zgrada koji su u prvu karantenu na razini grada u svijetu primali putnike iz svih zakutaka svijeta. Pa fino sjedneš tamo na 30 dana, tamburaš u neko glazbalo, gledaš pučinu i razmišljaš. 
 
U novom dobu Lazareti čine sasvim suprotno, primaju sve i infektoidno šire neizlječivu bolest amorozne glazbosti. Kada jednom zavoliš, gotovo je, njen si dok te ne dohvati staračka gluhost. Da malo prošećemo čekić, nakovanj i stremen ovoga petka pobrinuo se tako najcrnji crni od svih crnih koje možeš zamisliti, BitchBlack, koji dovodi bugarske vještine Metodi Hristova (Set About), dok domaće požare beata koji režu mrak BitchBlacka podmeću Toni Juranović (Control Music) i Denis T iz samog BitchBlack tabora.

 
Bugarska glazbena intuicija nosi na Jadran sve od mračnijeg obraza tech housea pa do sirovih neumornih perpetuirajuće nezaustavljivih house beatova, dok u podršku šešir skida ekipa kao što su  Marco Carola, Richie Hawtin, Joris Voorn, Mendo, Andre Crom, Mark Knight, Jay Lumen, Pan-Pot, Ramon Tapia, Audiojack, a autograme sidri na labele poput Glasgow Undergrounda, Gruuva, Rejecteda, Lapsus Musica, OFF Recordingsa, Deeperfecta, ViVa Musica, Toolroom Recordsa, KD Musica
 
 
Metodi, Toni i Denis već oštre prste i umove, a ti se ne boj mraka već stegni žnjirance, istegni se, okupi ekipu i put pod noge u karantenu zvuka. Vidimo se u Lazaretima – i upamti, baš nikada više neće doći ni jedan petak u kojem ćeš biti ovako mlad kao ovaj, ali baš nikada!
 
 
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2