Skip to main content
  • 11.09.2019.

Navigiramo kroz party rujan Boogaloo-a

Za sve nas koji slave povratak zraka, kiše magle, za sve uživače dana u kojima lišće mijenja boju i rastaje se od svojih granatih suspenzora, za sve nas pogurane u melankoliju ljetnim asfaltom koji postaje podnošljiv jedino toćanjem na nekoj dalekoj obali –  dobrodošli u rujan i sretan svima koji slave.

Piše: 

Ovaj mirisan, plodan mjesec obilja i završetaka starih ciklusa i početaka novih zove u Boogaloo, pa s otvorenih floorova u zaštite utroba zidova, umjesto nebu pod oblake, zemlji do srca, klub koji je odgojio generacije pod imenom OTV, sada čeka da plešeš s njim na pragu jeseni, daleko od starih školskih klupa koje su rujan obilježile u klincezaštvu.


 

Petak 13. stiže s mnogo manje paraskavedekatriafobije (duga riječ za strah od petka 13. je li?) jer pasku petak plesa podupire novo Tech Room izdanje. Od 11 uvečer do 7 ujutro subotnje zore floor vode PEZNT (Defected Records, Dirtybird), E_Base, Diogen i Pintha Indahouse. PEZNT je dualna orbita stanodavaca housea i čine ga Blacksoul i kolega mu Mark de Line, a nimalo seljaštvu nastrojeni u opoziciji nude plesnom puku stvari s vrha house police.



 

Pođeš kući, uhvatiš koju REM fazu, skokneš pod tuš od svih gušta koji su  iznojeni na podiju prethodne noći i vratiš nam se u subotu 14. rujna gdje su s tobom od 23 sata dok sunce ne grane nad Vukovarskom 68 Zoky, bestijalnosti Tea Zvera i Domagoj Radas. Biti će toliko vruće da trebaš imati 18 za upad.


 

Naredni petak, tako daleko od 13-ice na povijesnoj liniji, sjeda na 20. rujan i vrijeme je za jedan all nighter, jer ponekad dobre stvari traju čitavu noć i to je više nego ponekad dobro i taj ponekad je baš tada. Iza aliasa Shipe noć vodi programski menadžer Boogalooa Anđelko Šipuš sam, koji na životopisnoj liniji nosi i rezidenciju i suorganiziranje Future Scope programa i organizaciju Šoderica Open Aira. Voliš li suvremeni techno, bas koji ti udara kroz koštanu moždinu i funky podtonove onog neobičnog mjesta kada disonanca sjedne gdje treba, ovo je tvoje kada za biti.


Stisneš premotaj i zaustaviš se na 28. rujnu, kada nimalo sramežljivu i jednako ruju zoru čekaš uz Fatimu Hajji, damu sa Španjolskom i arapskom krvi u venama, čiji je čist, jasan, snažan plimni val potpuno osobnog pristupa technu začinjen izletima u arapske i afričke ritmove, vruće tonove salse i groovy podstruje. Slušali su je Awakenings, Decibel, Free Your Mind, Tomorrowland, Liberty White, Toxicator, Electric City, Monegros, Electrobeach, Aquasella, Medusa, Electrosonic, Weekendbeach, 4Every1, Eco Festival, Elektrobotik, Opera… a sada je vrijeme i za podzemlje Boogalooa.

Pa s tobom, za tebe, naš, svoj, tvoj  – Boogaloo zove u još jedan fenomenalan mjesec plesa. Dobro nam došli u rujan.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk