Skip to main content

OFFTIME: Isključi se na novom zagrebačkom glazbenom i gastronomskom festivalu

Nitko i ništa ne može biti stalno "ON". Čak bi i stroju u ljubaznosti ljudskog razumijevanja ove činjenice dozvolio vrijeme da se ohladi i resetira. Kako si do sada primijetio, stvari se obično pale i gase na najveći gumbić koji na njima možeš naći.

Piše: 


Pa pod logom ovog modificiranog univerzalnog simbola glazba i hrana postaju najveći gumbići za bijeg od svakodnevnog i svega što svijet zahtjeva od tebe. Zagreb je stoga u proljeću 2019. dobio novi event namijenjen upravo mozgovima (i ustima) koji pasu u pastoralnoj idili toga da se od njih ne zahtijeva ništa više no hedonizam na  OFFTIME festivalu koji će svoje zen momente mira i fino skrojenih produktivnih nemira sipati od 24. do 26. svibnja u Aquariusu na obalama zagrebačke vodene kraljice jarunskog jezera.

Svi su dobrodošli pod zvučnicima iz kojih će sipati raznoliki žanrovi. Na koju god subkulturnu granu bio pretplaćen jednako lako ćeš pronaći nešto za sebe u ovoj otvorenoj opuštenoj atmosferi. Za koga je festival načinjen? Ako ti se u posljednje vrijeme nekako nanizalo previše onih momenata kada pereš zube i tada pogledaš osobu u ogledalu i primijetiš joj izraz lica koji govori "Trebam odmor" OFFTIME je za tebe. Umor dolazi u napolitanki raznih stresova i nije nužno potreba za fizičkim odmorom kada tri dan ne bi izašao ispod plahti.

Većina umora zapravo je zamor operativnim troškom običnog i svakodnevnog koje od tebe traži održavanje stanja stvari u homeostazi, no i tijesto za štrukle razvučeno pretanko pukne. Pa skokni s nama na ovu hedonističku konstruktivnu dobrobit na razini čovjeka. Dodi, slušaj, pleši, pij, jedi visoko energetske zdrave obroke, pleši još malo, bulji u vodu… Uravnoteži se, rebalansiraj se, otresi sve staro i  nepotrebno, nemaš ekskluzivu na sve probleme svijeta, tvoja ramena nisu dovoljno široka da ih sve ponesu i svijet neće stati ako uzmeš neko vrijeme za provjetravanje duše i nerva.

Inicijator i idejni tata OFFTIME-a Mario Benić stvorio je festival s ovim ciljem u srčanoj čakri primjećujući kako su njegovi prijatelji toliko zaposleni da žrvanj kojim melju obveze kako bi postigli ciljeve jednako jako melje i njih same, pa kaže: "Iz tog razloga sam pokrenuo projekt festival OFFTIME. Želim podsjetiti ljude da je isključivanje važno. OFFTIME se odnosi na pružanje prilike za punjenje energije i resetiranje, ali uz odličan sadržaj u vidu raznolike ali primjerene glazbe, zdrave hrane i pića te niz opuštajućih aktivnosti.

Za vječno plesnoga tebe ovo je taj redak koji ti treba jer ćeš žvakati ukusne delicije uz soundtracke sjajnih na lineupu. S nama su u Aquariusu Ana Antonova, Aney F, Anja Schneider, Breach, Doris Fatur, El Commando, Flashbmob, Marina Karamarko, Mike Vale, Oberön, Omega Zen, Phillipe, Route 94, Secret Cinema i Volster, a raspored sjedi baš ovdje.

Skoči po upade za bezbrižne dane zagrebačkog proljeća ovdje. Festivalke se kreću po cijeni od 25€, a jednodnevke za petak i subotu hvataš za 16€, no ove potonje možeš pronaći na stranicama Entria po cijeni od 119kn. Imaš li pitanja, sugestije, želje ili samo želiš dati digitalni high five javi se ekipi na info@myoffti.me. I daj, hajde, opusti se. Život je lijep ako mu daš priliku!

brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web