Skip to main content

Oxia za 4. rođendan Family Groovesa!

Kada se groova svakako je najbolje groovati u krugu onih koji su istinski tvoji i ti njihov, pa tko bolji nego tvoja osobna familija. Family Grooves ti se tako nameće kao najplesnija domaća obiteljska ergela, s jednako ljubavi za pultom i iza njega.

Izvan slova zakona i izvan poveznice genetskog štambilja sličnosti, proširena obitelj instantno postaju svi oni koje kroz život vodi beat. Baš jedna ovakva obitelj pleše već poker godina, nastala kao produkt ljubavi poslovnih i životnih partnera, u elektroniku i jedno u drugo zaljubljenih Izabele i Silvia Hrabar. Spojeni na podiju davno davno prije, sada ih pune pod Family Grooves pečatom. Ponekad familiju ne biraš i ostavljen si na milost i nemilost biološkog ruleta, no kroz život naučiš da je značenjem nabijena riječ "obitelj" semantički veže za toliko divnih ljudi uz put koji postaju dio tebe. Za priču izravno s ishodišta Izabele i Silvia navrati na intervju s kraja prethodne godine ovdje, a mi krećemo na najavu slavlja 4. rođendana.

Kada stigne zora 8. travnja, slobodno je prespavaj jer ono čemu se ti veseliš ipak je njena mračnija sestra susjedstva ponoći, pa oko 23 skokni do na mimikriju nabrijanog Kameleona, gdje se ovoga puta pretapamo u boje Oxie. Iza aliasa preko dana živi Oliver Raymond, Francuz koji se smješta u partenon stupova francuske klupske kulture, a balansira na klackalici housea i techna.

Bila je to 1995. kada su Kiko i Oxia pokrenuli "Ozone Records" da bi 1998. uslijedio "Goodlife" koju vodi uz The Hackera i  Alexandre Reynaulda. Prvi solo album "24 heures" stiže gotovo 10 godina nakon prvog labela, 2004., a apsolutni hit  koji je svoje legende ispisao na floorovima jest traka "Domino", ispala 2006. s Kompakta. Čini se da Oxia ima nos za specifičan beat koji scena traži u tom trenu jer je 2009. iz mentalne preše izašla i traka "Whole Life" s 8Bit-a koja si osvaja drugo mjesto na Beatport Music Awards i 1. na Resident Advisor’s Annual DJ Charts 2009., dok produkcijski sliv i miksevi završavaju na lukama Kompakta, SCI+TEC-a, Tsube, Some, Time Has Changed labela… Drugi punokrvni album "Tides of Mind" nastaje 2012. na etiketi Infiné Music, 2014. objavljuje "Perception EP" na Saved records, a 2016. vraća se na 8Bit s "Unity EP".

A sadašnjost? S kolegom mu Nicolasom Masseyeffom pokreće novi projekt Diversions Music, a veljača je nedavno donijela prekrasnu posvetu remikseva legendarnog "Domina" uz autogram Frakeya i Sandrina, Matadora  Robaga za Agorin "Sapiens", gdje Matador njime ruši startnu dominu divnog sjedeći na 1. mjestu Beatportovih Top 100, a Oxiin vlastiti remix Mobyjeva  "Why Does My Heart Feel So Bad" (Suara) nalazi se na 6. mjestu Beatportove deep house liste.

FB EVENT: Family Grooves with OXIA (8bit, Diversions)

Uz Oxiu ritam noći drži i očinska figura Family Groovesa, Silvio Hrabar. Iskusni vuk i jedan od temelja ugrađenih u dalmatinsku elektroniku na sceni je od 1997. Eklektična istraživanja i potrage za svime onim što te tjera da se mičeš razmazana su kroz lepezu od housea do funky techna , sidreći se na floorove dominantnom bas linijom koja se penje uz kičmu. 2013. rađa se Family Grooves i uskoro s lokalnog skače na globalno, a na 1. dodjeli Ambasdora baš groovy obitelj postaje "Etiketa godine".

Pridružuje se i jedan Milan Pivalica. Ovdje govoriš o promotoru s 20 godina glazbenog staža u prstima, čiji golemi dio je proveo kao rezident splitskog urbanog stupa Metropolisa, a zateći ćeš ga i kako vuče pozadinske konce iza "Acilectro " labela i u pozadini E!NIghts klupskih večeri, dok je najnovija dualnost danonoćnog groova smještena pod AM:PM nomenklaturu gdje djeluje uz Antonia MIlina.

I kao trešnja na vrhu jedan Sinjanin, Ivan Romac, koji je trake uz Family Grooves sparkirao i na labele kao što su Home Made Electronica, Forwad Education, Baile Musik White, 2Owls, Faucet Music, Fragments… Najmlađi je član ekipe za pultom no svježe oči donose i svježi beat pa u balansu i homeostazi svega onog lijepog što je zavrijedilo slavlje skokni po svoj upad u Kameleon svakim danom od 9 ujutro do 9 uvečer. Pretprodaja ti je 80 novaca, a na dan eventa okrugla stotka.

Vidimo se i ostani groovy!

brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web