Skip to main content
  • 30.08.2018.

Poker velikih za rujan u Revelinu!

Samo je jedan Dubrovnik – grad gospi i gospara, priobalna zasebna republika ponosnih trgovaca, graditelja, umjetnika, pjesnika i moreplovaca – i samo je jedan Revelin.

Piše: 


U 15. stoljeću združeno zdanje nastaje u originalnom planu kao barikada, zaštita, vojno obrambeni kompleks, kameno mjesto nemira. Nemiri danas u imenu kluba kulture mijenjaju format i sele se u zvučnike za osobne dubrovačke elektroničke katarze. Kada nešto radiš jedino logično u osobnoj odgovornosti jest da radiš to kako valja. Pa se sjedneš za crtaću ploču, nabaciš malo pow wow-a s booking agentima i voila –  raspored velikih za rujan je gotov i dolazi kao poker koji čine Claptone, Patrick Topping, Norman Doray i Fedde Le Grand.

Sve ptice lete na jug prije ili kasnije  pa ni u opskurnu kljunatu masku zakrabuljeni gospodin Claptone nije iznimka dok u kandžama i kljunu 7. rujna u Dubrovnik nosi glazbu noći. Na sceni samo nekoliko godina, ovaj otvoren, eklektičan, neobičan svat napominje kako je nadahnut svom bukom svijeta, svime što proizvodi zvuk. Pogledaš li gore, naći ćeš ga negdje u blizini house oblaka s štukaturom funka, soula, popa i daškom indiea. Zakrabuljen, zamaskiran, anoniman u masi tijela, slobodan u svojoj neprepoznatljivosti, Claptone dekonstruira kult ličnosti koji je pomeo suvremenu elektroničku glazbu i vraća se na ishodište onoga što je esencijalno – glazbi samoj.

FB EVENT: Claptone | 07.09.2018 at Culture Club Revelin

Imenjak Spužva Bobovog zvjezdastog kolege, Patrick Topping svojim statusom oponaša oblik drugoga Patricka. Štorija kaže da je dva tjedna nakon što je Sv. Valentin '89 lansirao svoje ljubavne strelice Velikom Britanijom rođen baš ovaj Patrick. Ubrzaš dvadesetak godina unaprijed i visiš početke onoga  koji će postati jedan od najobećavajućijih  DJ-a i producenata nove generacije britanskog zvuka. S izdanjima na Hot Creations, Hottrax i Relief Records, Patricka si mogao naći i na prvom mjestu Beatportove Tech house ljestvice, a lovio je nagrade i za najboljeg newcomera i za traku sezone. Put je nosio od klubova rodnog Newcastlea, preko brazilskog Tomorrowlanda i WMC-a u Miamiju do rezidencije u ibiškom Paradiseu, a 12. rujna ga ugošćuje ni više ni manje no električni Filip kao rezidentska njuška koja vjeruje u snagu dobrog housea i izlete do techno metropole.

FB EVENT: Patrick Topping at DANCEϟectric Residency

Klackalica sredine rujna donose ritam uzgojen pod Eifelom, u rodnom gradu Normana Doraya koji voli sve francusko, sve house i sve ono progressive dok mu leđa čuvaju Size Rec, PRMD Rec , Strictly Rhythm,  Spinnin' Rec, Armada Records, Defected, Strictly Rhythm Interscope, Atlantic, LE7ELS. Francuzi su uvijek za ljubav, uvijek za hedonizam, glazbu, ljude i energiju. Pa kljucni kroasan i dođi poslušati onoga koji si je zaslužio podršku iz centra suvremenih elektroničkih tokova i za kojeg su plesali i Creamfields, Tomorrowland, ULTRA  i vegaški XS and Light na dugotrajnim rezidencijama. Nakon ponešto veselog zvuka za velike bine, Norman se vraća korijenima i traži srce housea. Traži s njime.

FB EVENT: Norman Doray | 14.09.2018 at Culture Club Revelin

U finalu internacionalnih uvoza velikih, 28. rujna već je potjerao klince duboko u klupe, a ti se školuješ na flooru. Da si Fedde Le Grand ubereš tulipan, izuješ klompu i na nekoliko dana rodnu zemlju zamijeniš panoramom grada pod zaštitom svetog Vlaha. Jedan od globalnih najvećih privukao je uho svijeta kada te je kinestetski ritmom prije 10 godina natjerao da digneš ruke za Detroit, vidjeli su ga podiji elektroničkih centara u ekskluzivnim rezidencijama posvuda od Ministry of Sound do ibiške Pache, a remix vještinu posudio je najprominentnijim današnjim glazbenicima kao što su Coldplay, Madonna, Robbie Williams, Fatboy Slim, Michael Jackson, Shakira, Rihanna, Faithless, Michael Jackson…

FB EVENT: Fedde Le Grand | 28.09.2018 at Culture Club Revelin

Sada sve znaš, u kuži si, sasvim informiran i već ponešto ugodno nemirno svjestan toga da su neki od najboljih partyja života upisani na frontalno jureći vremenski pravac, a neki od njih baš na lokaciji dubrovačkog kulturnog kluba. Pa svi vi Dubrovčani i Dubrovkinje, i oni koji će to kratkotrajno u posvojenom statusu postati, ljeto samo što nije prošlo, ali sada te griju sasvim druge stvari i neke vatre su neugasive. Dobro nam došli u Revelin i enjoy!

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2