Skip to main content
  • 4.06.2020.

Predljeto u Boogaloo klubu aka party raspored

Eci, peci, pec, brojalica kaže. Pa su neki mali zec, neki mala (techno) vjeverica, a neke ne zanima ova fauna već samo party. Ako si nam potonji sjedi i slušaj.

Piše: 


Sjećaš li se početaka Boogaloo-a dovoljno si star da znaš to valja i gdje valja. Ne sjećaš li se nije ni važno jer zvučnik trešti i dalje. Danas senior zagrebačkog plesnog života koji je plesao pod OTV zastavama, reanimiran kao Boogaloo i donosi nove priče za jedno od najneobičnijih ljeta bez presedana koje smo ikada iskusili. No obično je tu tako i tako samo kao homeostatski kontrast neobičnostima, a dolje ispod zemlje nećeš trebati jaknu u tučom natučenom lipnju pandemično panične godine.

Nisi li germofob i ako ti je bilo dosta online streamanja i plesanja po privatnostima osobnih ti prostorija nametnute karantenoznosti, skoči sutra, u petak 5. lipnja do Boogaloo-a jer za put staju M&M kao Matya i Mary. Da ne bi ispao iz kondicije i da ti bedra ne bi uvenula na femuru, na malom flooru Boogaloo-a novak Looka B zagrijava te da bi u ponoć prepustio uzde Matyji, iniciranom u elektroniku trance glazbom te preobraćenom tech-houseru. Slijedi ga već ti debelo poznati, i u Boogaloou sveprisutan, Mary. 30 godina za pultom i beskrajne sate na podijima kasnije Mary i dalje voli da su stvari malo više pomaknute pa očekuje fini groovy deep tech.

12. lipnja je još u budućnost pozicionirani petak za pamćenje tebe iz futura jer upadaju gospodin među DJ-ima Mr DJ Dario i Teo Zver. Dario stoji na izvoru domaće elektronike sve od 90-ih u kultu Kašine, kroz Kraljevstvo, Perfection, Old School i preko držanja rezidencije u jednoj od osovina domaće elektronike The Besta. On je spona koja veže hrvatsku elektroničku evoluciju kroz više od četvrt stoljeća na sceni. Nisu sve zvijeri da se od njih bježi jer Teu se bez straha približavaš. Stasao u rodnom Samoboru,  ubrzo nakon što se bacio u elektroniku postaje rezident Rave'n'Rolla. Iako ćeš ga upoznati kao veselog i otvorenog tipa, voli svoj techno sirov i mračan.

Dan nakon floor će rasplesati Senno i SinSubota, 13.06.

Senno ti je već poznata instalacija u Boogaloou, a predano vrti deep, deep tech i techouse, dok kolega mu Sin stručno šeće linijama od deep techa do techna. Bivši rezident F-a i Jedinice, danas je stalni gost Boogaloo pulta i dio Future Scope ekipe.

Subota 20. lipnja donosi nam gosta preko granice te iz susjedne Slovenije stiže Bilboni. Nakon završetka glazbene škole, ovaj Goran i rukometaš, u jednom trenu posvećuje se u potpunosti elektronici i preferira vožnju uz techno i tech house vibru. Iza zastora pogona Boogalooa pridružuje se i rezident Shipe, aka programski menadžer Boogalooa Anđelko Šipuš sam, koji na životopisnoj liniji nosi i rezidenciju i suorganiziranje Future Scope programa i organizaciju Šoderica Open Aira. Voliš li suvremeni techno, bas koji ti udara kroz kosti i funky podtonove onog neobičnog mjesta kada disonanca sjedne gdje treba, to je to.

Posljednji petak lipnja, 26. dana, stiže još jedan provjereno dobar, ugodan kao baš tvoja kožna rukavica, Tech Room. Za pult stižu E-Base, Jasmin Barbir i Diogen. E-Base je Emir i Emir nema CV već roman. Plešeš uz jednog bivšeg novinara DJ Maga, Radio Cibone i urednika časopisa Subkultura, organizatora sjajnih značajnih programa u Bestu, Aquariusu i Gjuri II, voditelja Odjela za Odrasle u Katranu, producenta Ambasador programa i tatu Tech Rooma. Jasmin je na house i tech-house orijentirani rođeni Varaždinac, koji je cvat ružmarina zamijenio uspješnim procvatom elektroničke karijere i izdanjima na labelima kao što su Skytrace Records, Bacteria records, UDTK Records, Le Mans Recordings… Ovaj Dj, producent i inženjer masteringa ujedno je i vlasnik Fusion mastering studija. Diogen je tech housečanin odrastao na zagrebačkim ulicama i ujedno i prvi rezident Tech Rooma prisutan od njegovih početaka, te se po povratku iz Rumunjske vraća natrag u njedra programa.

Sada sve znaš i sve ti je jasno. Ono što također znaš, i što te Boogaloo moli da ne zaboraviš, je da paziš na sebe i druge pa nemoj dijeliti čaše s drugima, kašljati ili kihati bez prekrivanja usta i nosa, razmakni se koliko možeš (kada će ti pandemija još dati toliko prostora da se razbacaš na flooru?), peri ruke i budi odgovoran kad smo već dobili priliku iznova se voljeti na flooru. Voli sebe, voli glazbu, voli druge i vidimo se u Boogaloo lipnju.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
schulz mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2