Skip to main content
  • 8.04.2017.

Prvi Boiler Room u Sloveniji uz ekipu Stiropora!

Spakiraš li sve što trebaš za jedan pošteni roadtrip i skokneš preko granice u potrazi za dobrim provodom, bogovlje vikenda će te zateći kako si stopala usmjerio u kultni regionalni klub slovenskih nam susjeda, K4, a kotao se zahuktava.


Koji kotao? Onaj najpoznatiji globalnom elektroničkom uhu koji sebe naziva Boiler Roomom. Revolucionarna praksa si je kroz primarnu ideju i format snimanja cjelokupnog seta s DJ-em postavljenim u središte podija postala jedan od najpoželjnijih brandova. Stoga su se i slovenski organizatori odlučili kako bi željeli zagrijati i domaću elektroniku toplinom ovoga kotla no nabavljanje licence nije teklo baš glatko sve dok nije upala poduzetna glazbena ekipa Stiropor kolektiva koja pod svojom domenom već nosi festival, organizaciju partyja i vlastiti label.

Englezi su sjeli sa strane, napravili čaj, istražili teren i potencijal scene susjeda i sve ostalo je prošlost. A budućnost? Ona nosi sjajne nove stvari unutar K4 kluba, jednog od onih koji je toliko duboko ugrađen u temelje glazbene kulture jedne zemlje da postaje institucija sam za sebe. Pa je K4 tako još jednom, u svojoj 28 godina dugoj tradiciji i s reputacijom majke koja odgaja subkulture i glazbene izričaje, postao mjesto novih početaka i uzbudljivih mogućnosti. Vodeća platforma za prijenos glazbenih događaja u svijetu ovoga puta za Sloveniju čini nešto neuobičajeno, a to je da će nastupiti lepeza isključivo domaćeg talenta, što nije tradicionalna praksa Bolier Rooma. Svježu elektroniku i urbane zvuke ravno s oštrice svježeg, 14. travnja sat prije ponoći, na prvom Boiler Room Ljubljana eventu nose Čunfa, Žiga Murko, SunnySun, Borka, Lavka, Christian Kroupa i Niplodok.

FB EVENT: Boiler Room Ljubljana: Stiropor

Pa sada tvoje je da se za 14. travnja pripremiš na jedno mahanje momcima na naplatnima, da si na Google maps-u zabilježiš Kersnikovu 4, da budeš baš siguran da imaš 18  godina (ili se prisjetiš kako je to imati 18) i da zatim kad si ustvrdio da si sasvim punoljetan (ili debelo preko) skokneš na pretprodaju karata ovdje za koju zaipikiraš 15 eura i et'ga- spreman si.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk