Skip to main content

Prvi promo Imperium festivala u bihaćkom Kulturnom centru

Sve centralne festivalske etape izazivaju nestrpljenje i usrdno čekanje velikih dana i noći da zaore, pa da čekanje bude lakše upadaju predfestivalske promice pod istim zastavama, s istom imperijalističkom misijom ljubavi i glazbe na drugoj lokaciji.

Piše: 


Kako je dobra glazbe jedna od niti kulturnog tkanja i spona gradova i regija tako je jedino prikladno i kozmički ispravno prvu promicu Imperium-a postaviti u dom kulture i umjetnosti – Kulturni Centar Bihać.  Nakon što te u lipnju ovaj BIH centar ufura u rad Jamesa Joycea, 26. lipnja (petak) vrijeme je za slobodu kroz drugačiji medij i tu je Imperium fest pres. first promo 2020 at KC Bihać.

Prije petog izdanja sada legendarnog festivala usidrenog na prekrasnu tvrđavu na Uni, od 22 do 6 ujutro ove lipanjske noći u KC BIhać s tobom su nam, iz domaćih klubova i ušiju poznati, DJ Mary koji je u 90-ima započeo vrtjeti teški funky, EBM, industrial, new beat i acid house, da bi stasao u matematički precizne metronomije koje variraju od tech- housea do groovy deep Techa. Ovaj Zagrepčnin na sebi nosi i vlastite mu Audiometric Records i Soul Access Records labele.

Iz Slovenskog doma u Bihać stiže i Angel Anx s vlastitim izdanjima koja žive na labelima kao što su Toolroom, Strictly Rhythm, Knee Deep In Sound, Noir, Azuli, Stereo i Go Deeva. Uz mračnije, lascivne, energijom nabijene setove, pograbio je u mnoge goleme klupske institucije svijeta te ga voli i BBC Radio 1, Ibiza i svjetski velikani glazbe.

Kratak izvještaj i fotografije sa Imperium festivala u Bihaću

Imperium festival je nastao kao bunt prema šundu i površinskom načinu života

S domaćeg terena BIH upada Fedja Knajdl. Dok je otac slušao Santanu, The Temptations i Cream Fedja je učio dublje razumjeti glazbu strukturiranim obrazovanjem u glazbenoj školi. Rock i alternativna glazba mladenaštva uskoro je zamijenjena elektronikom inspiriranim zvucima Kraftwerka i Depeche Modea. Od početaka tvrđeg techna i izleta u tech house, electro, funky i tribal techno, danas ga nalaziš na house linijama.

Sunarodnjak mu Inis, član je Soundkeepers ekipe u pozadini organizacije Imperium Festivala te živi na ivici housea i tech housea. Stiže i Soundkeepers kolega Adnan Imsiroveec kojeg pod binom poznaješ kao Moshpita te Elmin Ogorinac aka DJ Elm, kao osnivač i vlasnik Now We Deep organizacije koja nastaje kao nova platforma za podršku mladim licima na sceni i portal za već etablirane DJ-e i producente.

Rezerviraj mjesto na kalendaru, uhvati kojeg frenda i skokni na izlet preko granice da malo otupiš oštricu nestrpljivosti prije novog Imperium Summer 2.0 festivala koji će rasplesati Gradske Otoke i KC Bihaća od 24. do 26. srpnja. Upade na promicu loviš u pretprodaji za 10 BAM što bi ti bilo oko 5 € ili pak na ulazu za 15BAM cca 5 €. Budi dobar, čuvaj sebe i druge, koristi omogućeni ti dezinficijens i daj puse starim i novim prijateljima na flooru s manje mokroće no inače.

FB Event: Imperium fest pres. first promo 2020 at KC Bihać

sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop