Skip to main content

RatCat slavi prvi rođendan – BOg u Muzeju Azimuta

Možda doduše nije onaj bog iz religijskih inklinacija u postojanje više sile, no imamo sljedeću najbolju stvar – jednog genijalnog Rumunja koji trenutno poštu prima podno Eiffela.

Piše: 


Sasvim je prikladno onda da se BOg ukaže na Opposite večer koja je od svojih začetaka odjeknula scenom i uhvatila Ambasador nagradu u kategoriji najbolje nove klupske večeri, a idejni i provedbeni joj otac i RatCat rezident Lawrence Klein osvojio je treće mjesto za DJ-a godine po izboru publike. RatCat koji slavi prvi rođendan okrunio se titulom kolektiva godine; zatim za koncept godine pobijedio je njihov The Cave koji je samo nakon dva izdanja ugašen jer su se šišmiši uzbudili, a u njihove ruke otišla je i nagrada za najbolju Udrugu koju dijele sa GU Nota.

BOg je izvan svoga ezoteričnog aliasa jedan Bogdan, koji je kao svoje noćno ime odabrao nadimak iz djetinjstva. 12 ljeta i zima već radi i stvara na panorami Pariza, gdje je ujedno i sjedište osobnog labela Atlant. Žanrovske razdjelnice i unaprijed načinjene kutije mu nikada zaista nisu sjele i vjeruje u glazbu kao kreativnost, stvarajući originalne slojevite pejzaže koji mutiraju s obzirom na energiju s podija. Izuzetno je zainteresiran u povratnu spregu i odnos osobe za pultom s plesačem i zaista ga zanima tuđe iskustvo onoga što prezentira – što misle, kako se osjećaju, što vole, žele i očekuju od noći?


 
Upoznavanje Johna Digweeda u Burnovom studiu na Ibizi pokazalo se izuzetno produktivnim susretom s onime koga smatraš glazbenim mentorom, pa tako s Digweedova Bedrocka ubrzo ispadaju i Rewired i Moonlight EP-ovi, mix klasičnog Emerald i brojna druga izdanja, dok trenutno aktualno na globalnim binama i floroovima odjekuje hit traka "Jahar". BOgova udica oduvijek je bila melodično naličje trake i glazbenu estetiku odrastanja oblikovali su Depeche Mode, Trentmoller, The Prodigy, a dans izuzetno ističe rad kolega kao što su Kiasmos, Mano Le Tough, Toto Chiavetta, Trikk, Lehar i Musumeci. Svi koji misle rasti, trebaju san i kao svoj do danas neostvareni navodi suradnju s Johnom Talabotom.
{youtube}PbczJi419cA{/youtube}

Večer Opposite po prvi put se održala u prosincu 2017. Ni slutili nisu da će samo 12 mjeseci kasnije nakon više desetaka partija, udruga RatCat koja stoji izad Opposite večeri i golemim arsenalom poput Lawrence Kleina, Bake Juniora i drugih doći kući sa čak 5 nagrada Ambasador. Kasnije je na Opposite gostovao Petar Dundov, Brian Cid (New York), a jedna večer bila je performans Dancing Dolls (mapirali su lutke iz izloga i stavili ih izad Lovre, pa su na njih išle projekcije i izgledalo je kao da plešu). A sjajno će se nadovezati na izvođače s kojima smo plesali proteklog ljeta i tjedana, Toto Chiavettu, Pionala, The Driftera i Baikala.

Prvi puta u Šibeniku na prvom rođendanu udruge koja pumpa krv plesnim venama grada, u Muzeju Azimuta na oba floora 08.12. subota (i nadamo se ne posljednji) BOg je generirao golemi interes pa po karte skokni na Entrio  dok ih još ima i uživaj u noći za pamćenje, a RatCat-u želimo sretan rođendan i beskonačno mnogo uspjeha u sezonama pred nama. 105 pa opet! Ma tko kaže da su muzeji mjesta za mrtvu umjetnost!? Enjoy! Cijena ulaznice u pretprodaji je 60, a na vratima će biti 70 kuna.

sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop