Skip to main content
  • alt

Rudmanov Imogen s label nightom na flooru DEPO kluba

Gospodin Rudman nezaustavljiva je sila underground disco i house scene u svijetu posljednjih 15 godina, mozak iza 80-ak vinil izdanja, ponosni tata desetogdišnjeg labela Red Music kao i onog sasvim svježeg, Imogena.

 
Red Music je uspješno djelovao kao onaj koji je isključivo rezbario samo vinile od 2001. pa sve do 2011. i u dekadi stvaranja crnih sjajnih krugova uhvaćenih emocija imao čast izdavati velike poput Grega Wilsona, Random Factora i Spirit Catchera. Znamo kako je najbolje vrijeme za stati kada si na vrhuncu, pa je Red Music baš to i učinio. No nemirni eklektični prsti nikada ne miruju dugo stoga je ove godine započela jedna sasvim nova priča.
 
Bez ikakvih pretenzija da bi ikada bio nastavljač ili doppelganger Red Music-a stvoren je Imogen Recordings. Svježu krv, ruku pod ruku i viziju ovoga puta prati i prijatelj suradnik Antonio Zuza kao suvlasnik Imogen Recordingsa. Iako majstorski upravlja discom i houseom Ilija ipak ostavlja vrata otvorena i ne diskriminira, jedini kriterij je kvaliteta i emocija trake, koja se pretpostavlja žanrovskoj kvartovskoj pripadnosti. Po čemu je Imogen specifičan? Goleme količine energije i resursa usmjerene su u hardware analogne produkcije i korijena težeg analognog zvuka. Kao da si teleportiran unazad u vremenu. Slušaš modernu traku, ali s neobičnim osjećajem kao da je ’82 ili ’83 ‘, a to je bilo poput nemoguće misije za postići, jer znamo da tu autentičnost danas u svijetu imaju rijetki i zato što se tih godina radilo s prednošću, strašću i na nevjerojatnim financijskim temeljima, nešto danas nezamislivo.
 
alt
 
Kao prvo izdanje izašlo je The Brand New Heavies sa Sweet Freeak i Get On, zatim kao drugo Ilan Kabiljo s Golden Days i Cool Nights kao reizdanje odličnog, ali slabo poznatog, instrumentalnog broja iz ’90 koji je zaslužio više pažnje, dok će kao treće izdanje Imogena iscuriti Ilijino vlastito ostvarenje So much i suradnja sa NuNorthern Soul labelom na B strani, gdje Ilija remixira Dos Palos, projekt braće Faze Action, pjesmu Lady Of The West Way.
 
Ako si izdavao na labelima kao što su Rong Music, Bear Funk, 2020 Vision, Electric Minds, Jisco Music / UTS , Instruments Of Rapture, Red Music Records, Compost Record, Wolf Music, Tirk, Love Is War Music, ISM i Azuli i imaš dva albuma na Bearfunk Records (The Reveal) i Balearic Recordings (True Colours), znaš što radiš. 

alt

 
Upravo stoga DEPO je zgrabio priliku i postao playground Imogen Label Nighta na kojem ekipu u optimalnu operativnu temperaturu dovodi suvlasnik Antonio Zuza, nakon čega Ilija staje za pult na jednu finu petosatnu katarzu na podiju. Rudman sam je napomeno kako ovo nije slavljenje ni prvog niti drugog izdanja već event koji planiraju svaka dva mjeseca. Specifično je da je DEPO ipak pretežno orijentiran na techno zvuk, no Imogenu izazov je sam po sebi učiniti svaku publiku svojom publikom. Vidimo se 9. listopada!
 
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop