Skip to main content
  • 27.05.2019.

Sa sela pod tunele grada Rijeke!

Techno pastoralnih seoskih idila ogrće se mirisima soli u kosi i seli put utrobe toplo mračnih techno bioma riječkih tunela.

Piše: 


Prvi dan lipnja, jednu prekrasnu predljetnu subotu rezerviraj na kalendarima za techno i house koji ječi zidovima od ponoći do 7 ujutro za jednu od onih noći koja ti usadi glazbu ravno do kostura i vezivnih tkiva.

Rođeni u Modrušanima, malom mjestu pored Žminja "Techno Je Na Selu" partyiji nastali su s ciljem techno ujedinjenja Istre dok ovo malo mjesto velikih ljudi redovno okuplja 300 plesača po partiju. No, ovoga puta daleko od Modrušana i uz vodstvo idejnog mu oca ADOO sa sela techno se translatira u grad na obali, točnije ispod grada.

Tamo pod stopalima domaćih smjestilo se opskurno ugodno podzemlje Tuneli ispod grada Rijeke aka Das Tunnelprojekt-a 3.30 kao drugog dijela sustava smještenog ispod grada. Ovaj alternativni grad ispod grada poslužio je kao gorivo za beskonačno mnogo legendi i maštarija. Tuneli su nastali 30-ih godina prethodnoga stoljeća, te se kasnije pokazali praktički neosvojivima kao zasebni podzemni grad koji je mogao funkcionirati i pružati otpor u doba okupacije, da bi danas bili prenamijenjeni u prostor slobode, kreativnosti i kulture koju voliš i poznaješ.

S tobom kroz noć ovdje su:

techno
ADOO [Tronic, Agile, Stick Recordings]
DRIVERR
ENDI GORJAN [FBTF]

house
TOM JAY [Underground Sky]
PICO CHAVESE
MARK M [FBTF]

U Tunele 1. lipnja upadaš za 30 kn do 1 ujutro, a nakon dodaješ još desetku. Idi pa vidi, dođi i pleši – dolje u podzemlju, daleko od logika dnevnih nadzemničara koje često nemaju veze s pravim vrijednostima, jer ekipa u kuži zna da je svjetlo koje te golica s kraja tunela zapravo – glazba.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk