Skip to main content
  • 6.12.2007.

Sicko Disko 8.12. u Aquariusu

Sicko Disko je tulum koji predstavlja različite zanimljive glazbenike i umjetnike (dj, live act, vj, video art, dizajn…) za koje smatramo da će nam pružiti dobru underground zabavu u bilo kojem A/V obliku i to bez obzira na glazbeni stil. No ipak, da ne bi bilo nismo znali – uvijek s izraženim naglaskom na recentnu […]

Piše: 

Sicko Disko je tulum koji predstavlja različite zanimljive glazbenike i umjetnike (dj, live act, vj, video art, dizajn…) za koje smatramo da će nam pružiti dobru underground zabavu u bilo kojem A/V obliku i to bez obzira na glazbeni stil. No ipak, da ne bi bilo nismo znali – uvijek s izraženim naglaskom na recentnu pretežito elektronsku glazbu. Za ovaj Sicko Disko (8.12. @ Aquarius ) smo se malo internetski, ali i fizički, razbježali po svijetu i doveli vam čak 6 gostiju iz sveukupno 3 države. Opet smo zavirili u susjednu BiH i doveli DJ Lamiralia (Organizacija) koji će se predstaviti svojim electro-house-breakbeat-minimal setom. Da lik nije mačji kašalj dokazuju i brojni pozivi na svirke (Amsterdam, Berlin, Muenchen, EXIT,..) a zanimljivost je i 7 dana hanganja u stanu jednog od članova banda Chicks on Speed te ubijanje lozom basista Faith No More u Sarajevu. Povrh svega Lamiralio se bavi, vrlo uspješno, i grafičkim dizajnom.

Da stvari ne budu previše ''mračne'' pobrinut će se Ben Green i Simon Wallbrook aka One Watt Sun iz (trenutačno) Barcelone sa svojim poremećenim jednoipolsatnim live/dj nastupom. Ben Green je osebujan glazbenik koji je dj-irao u Deck Collectors s DJ Dexterom (ex The Avalanches) i bubnjarem Tony Lewisom (Arto Lindsay Band), vrtio i bio vokal u dub bandu High Pass Filter (1997-2002) iz Melbournea, a koji je bio na turnejama s imenima poput Fugazi, Lee "Scratch" Perry, Mad Professor, Tortoise, Blues Explosion i African Headcharge. No, to mu nije bilo dosta pa je zasvirao glavnu gitaru u ‘’Legends of Motorsport’’ (2000-2003) te dijelio stage s White Stripes, Queens of the Stone Age, The Dwarves, The 5,6,7,8’s i Trail of Dead. Također, 2003.  je s već spomenutim DJ Dexterom smixao i promo cd za Chemical Brothers ''Best Of''.  Simon Wallbrook je studirao na Royal Melbourne Institute of Technology’s Media Arts Music Programme s ekipom iz The Avalanches i Architecture in Helsinki, a kao solo act ''Short'' bio rezident mnogih klubova u Melbourneu te support Carl Coxu i Les Rhythmes Digitales.
Njihov zajednički projekt, One Watt Sun, je priča za sebe…probili su se fenomenalnom i maštovitom produkcijom albuma ''The Return of Dr. Octagon'' (2006) za nikog drugog nego Kool Keitha. Album je Wire magazin proglasio jednim od top 10 izdanja te godine, a Newsweek ga je opisao kao mješavinu Kraftwerka i Parliamenta. The Guardian je single ''Aliens'' proglasio za single of the week, a DJ Mag single ''Trees'' ocijenio 4/5 uz dodatak da se radi o electro-dancefloor masterpieceu. Sam live/dj nastup One Watt Sun-a je po riječima IDJ Magazina “… the most mental thing I’ve heard in a while…it’s just madness!”, a kad sam ih pitao što da očekujemo rekli su „…our sets are usually a combination of electronic and whatever else,…like we might be playing simian mobile disco with spead up old gangstarr tracks, or siriusmo with rick james etc., so we don't play strictly electronic, but it's all got a pretty strong electro backbeat, even though we mix in rock and hip hop etc.!“ Za live dio i više nego dosta!

Nakon što smo ih poslušali u Budimpešti, i rekli ajmo ih dovesti, evo ih ovdje. Predstavljamo vam Kollektiva ekipu. 3 DJ-a (tmx, popbitch i fullstereo), koji vrte nurave (ma štogod to bilo), electro/clash i indiedance glazbu. Odlike njihovih setova su energična glazba prožeta distorziranim/acid zvukovima, a na svojim su tulumima ugostili i svjetski poznatu Ed Banger ekipu.
Za sam kraj dj marmat, rezident i pokretač programa, će svojom selekcijom zatvoriti večer.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2