Skip to main content

Slobodni pad u bezdan s Miss Soulfly!

Duboko dolje u bezdanu, bez šanse da pobjegneš zvuku koji se odbija od stjenki, u ponoru svega onoga što ti napinje mišiće za pokret, za pultom 11. lipnja čeka jedna Marina.

Već znaš kako počinju sve ljubavi. Kao mala iglica nešto te pika unutra i šapuće ti da je vrijedno istraživanja. Prvo je ignoriraš zaokupljen svakodnevicom. Šapat tada postaje glasni i malo pomalo u svojoj stvarnosti sve više počinješ primjećivati tragove ideje, misije ili osobe koja te intrigira. Sada si već s noge na nogu došetao do ruba bezdana i virkaš dolje u nepoznatu punoću neistražene praznine. I tada u milisekundi neuroni podivljaju i odlučiš skočiti. Padaš dobrovoljno i sretno. Koliko duboko zečja rupa ide? To nećeš znati dok ne skočiš.
 
Pa skokni ove subote s nama u Gjuro 2 gdje post-ponoćne zvukove preuzima nitko drug do naša vlastita predvodnica elektroničkog krda, Marina Karamarko koju ti u aliasnom svemiru poznaješ kao Miss Soulfly.

 
Dama koja dane živi u zvučnim arhivama Innocent Musica i Baile Musica, čvrsto simultano držeći u rukama sveprožimajuću emociju zahvalnosti svemu onome što život nudi na vlastitom Thanq labelu, ima jednu misiju – Da ideš kući sa srcem za broj većim, da odeš s podija bolji i čišći no što si na njega došao.
 
Pa gdje priča počinje? Kao i većina priča, počinje na početku, a početak na vremenskoj crti živi premotaš li film 11 godina unazad. 2005. je i Marinin neumorni glazbeni šapat postaje sve glasniji i ljubav spram glazbe se premeće u glazbenu misiju. Jednostavna, pristupačna, autentična i s intuitivnim razumijevanjem glazbene progresije i emocije, koncentrično širi krugove oko sebe.
 
Što više znaš više i možeš i imaš odgovornost učinit isto, pa je tako Marina sve svoje slobodno plutajuće znanje usmjerila u sliv diplome Audio inženjerke na ljubljanskom SEA institutu. Sve na na čemu radiš 10 000 sati po nepisanom mentalnom zakonu odluči ti se otvoriti u svojoj punini i 2012. donosi novi karijerni skok potpisivanjem za Innocent Music i ubrzo slijede i Baile Musik, Deep Tech Records, Albatory, Blacksoul Music, Draft…

 
Ljeto i zima su prošli, otkucale su ponoćne ure 2013. i Marina se našla na tronu hrvatskog finala burn Residencyja koji ju vodi na bijeli ibiški pijesak, gdje joj vrata spremno otvaraju Privilege, Sands i eteri Ibiza Global radia i Ibiza Sonica posljedično okidajući inter-kontinentalnu turneju. Nema ništa ljepše no kada ti ono što voliš da svijet na dlanu.
 
I tako je stigla 2015. i uz slavlje desetljeća uronjenosti u glazbu i mašine kreće tsunami zahvalnosti za sve pružene i uhvaćene prilike rađanjem vlastitog labela THANQ, a u zagrljaj je primaju supersonične bine Sonus festivala, gdje usijava ekipu u zagrijavanju za Johna Digweeda.
 
 
Kako iza svake uspješne žene stoje i jednaki takvi muškarci i kolegice pa stupove podrške na plećima nose Bronski, Marijan Babicz i gospodična Kali. Skokni si dakle na službeni event, napravi koji salto dok padaš u bezdan, iskusi bestežinsko stanje glazbe koja oduzme sve ono što te otežava i samo pleši, pleši, pleši!
 
wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop