Skip to main content
  • alt
  • 27.04.2015.

Svibanj u Sirupu – domaće i strane bombe

Svibanj na Balkanu tradicionalno počinje laštenjem i paljenjem svakog i posljednjeg roštilja i pacanjem svih komadićaka mesa iz škrinje.

 
No ti ćeš se dragi naš moći pacati uz glazbene začine s floora Sirupa. Neki su domaći i dobro poznati izbirljivom glazbenom nepcu a neki su strani i egzotični i preskočili su nekoliko granica da bi stali za pult tvog podija.
 
Zagreb ima sasvim novu frišku klupsku večer, Kabinetkoja će vam na sam praznik rada odškrinuti vrata u UK glazbeno iskustvo s četvorkom velikih britanaca basa pa nam stižu Sam Binga, Versa, Rowl i Inkarv, dok ćeš 2. svibnja moći prisustvovati posljednjoj ovosezonskoj fonetici na kojoj se za tebe po mikseti topi Sladoled, brige zaustavlja Basta, a Tvrtko čvrsto vodi politiku najboljih vinila.

alt

 
8. svibnja je vrijeme za jednu plodonosnu suradnju u kojoj će nam Dirty Beatz isprepleteni s CFSN momcima zajedno predstaviti najbolji d’n’b festival ovoga dijela Europe, Broken Balkanz, u njegovom 15. izdanju. Ekipe koje su d’n’b s mračnih sobičaka dovele u najveće klubove ovoga puta dovode i goste iz Bugarske, duo High Roll koji čine Konspirator i Mocks. High Rolleri su svojim trudom i radom kroz godine ucrtali Sofiju kao jednu od nezaobilaznih stanica Europske d’n’b turneje.

alt

 
Dan nakon podij Sirupa se teleskopski širi sve više, i još i još Unedogled. Prošli Unedogled svojom prisutnošću su počastili Mate Čeko i Sergej Snooze, a ovoga puta dolazi i Denis. Nije vragolasti već Beifuss. Ful frontalni sudari sa zidovima stresa, nebitne priče i žalopoljke nakrcane negativnom energijom, situacije koze gaze snove ili nadu. Sve to postaje nebitno perpetuiraš li užitak Unedogled. Dođi, pleši, pusti, sanjaj i nadaj se.
 
15. svibnja te pak čeka Živa Muzika i No Balace koji će zajedničkim snagama predstaviti novog mladca iz Australije koji svoje jutarnje kave sada pije u Berlinu. Kreativno i samosvjesno reinterpretira prošlost, spajajući ledeni electro i new wave ’80-ih s acid houseom i mračnim technom ’90-ih. Pretežito sirove, šumovite, sintetičke i minimalne EBM zvukove Privacy omekšava melankoličnim beatovima, zadržavajući melodioznost i noćnu atmosferu. Tu su još i domaći Oxide, Tvrtko i Lila Cube.

alt

 
16. svibanj te očekuje iznova nešto u odabiru starog dobrog i mudrog Barbe koji nakon Marca Bernardija, Detta Funktionena, Lerose i Aubreya baca nove mreže u koje se upliću Dj Stingray i Ultradyne. Pridružju se i ribari rezidenti Mislav i Pytzek a pozadinu glazbene štorije pletu Ema Ema Ema i Sretan Bor.
wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk