Skip to main content
  • 20.11.2019.

Technoelectro Westbama uoči Božića u Splitu

WestBam je jedan od najpoznatijih njemačkih DJa i producenata koji je obilježio njemačku i svjetsku scenu svojom unikatnom fuzijom electra i techna od samih početaka.

Piše: 


Čuli ste za Mayday – najdugovječniji elektronički festival? WestBam je taj koji ga je pokrenuo još 1991. godine. Isto tako jedan je od glavnih akreta od samih početaka Love Paradea te ja samim tim zaslužan za globalnu promociju elektroničke plesne glazbe.

U Hrvatsku je prvi put gostovao za vrijeme rata, točnije 1993. kada se malo koji strani artist usudio. Svirao je u blizini Zagreba dok je još rat bjesnio, što se moglo i čuti, jer su granate padale oko 20ak km od samog mjesta partija. I odjednom je nestalo struje na oko skoro sat i po. Međutim nitko nije napuštao prostoriju iako je prošlo oko sat i pol bez svjetla i zvuka. Svi su ostali i taj trenutak kad je došla struja i kad se osjetio bas, svi su poludjeli od sreće.

Kao DJ, WestBam se prvi put pojavljuje još 1983. i od tada je njegova karijera u stalnom usponu. Osoba koja je kao DJ zastupao Njemačku na otvaranju Olimpijskih Igara u Seoulu, suorganizator prestižnih festivala elektroničkekglazbe kao što su Mayday i Loveparade događaja, producent s ogromnim brojem izdanih albuma, kako solo, tako i u suradnji s velikim imenima svjetske elektroničke glazbene scene od kojih su mnoga dugo vremena harala svjetskim top listama.On je DJ koji već godinama nastupa diljem svijeta: po Americi, Europi, Japanu, definitivno je jedna od rijetkih megazvijezda elektroničke glazbe današnjice.

Dobitnik je nekoliko prestižnih nagrada njemačkih i svjetskih kulturnih časopisa i udruženja. Dugogodišnji producentski rad i brojni DJ nastupi i kontakti s publikom te drugim glazbenim kolegama, rezultirale su posebnim glazbenim stilom – kombinacijom techna i electra s čim se ponovno proslavio i učvrstio na svjetskim glazbenim top ljestvicama (godine 1999. Beatbox Rocker). Surađivao je tako i s drugim velikim imenima, postavivši nove standarde i učvrstio glazbenu kombinaciju, koju on naziva "technoelectro" kao glazbeni potpravac.

FB Event: WestBam at X-Mass ElectroTechno Jam

Petak, 20.12.2019.

23-05h
Central The Club

Line Up:
WestBam
DJ Jock
Pero FullHouse

U Splitu je prvi put gostovao 1997. na najvećem do tada organiziranom partiju s preko 3000 posjetitelja na lokaciji bivšeg lokala Stella Mares (sadašnji Cox). Upravo taj parti je označio ekspanziju splitske i dalmatinske scene u slijedećm razdoblju. Od tada je redoviti gost Omega Ritam partija, a najviše u Aurori gdje su njegovi divlji partiji ostali u koletivnom sjećanju cijele generacije. Iako je na sceni 35 godina, WestBam i danas nastupa jednakim žarom i daje sve od sebe za pultom.

Za warm up & down zaduženi su DJ Jock – splitska techno zvijezda u usponu, te veteran domaće scene Pero FullHouse.

ULAZNICE:

ADVANCE 2 od 20.11.- 4.12 – 90 kn
REGULAR od 5.12. – 19.12. – 100 kn
NA ULAZU 20.12. : 130 kn

Ulaznice od kupite u pretprodaji Online ili na svim prodajnim mjestima sustava Ticketshop: www.ticketshop.hr

Lokacije offline prodajnih mjesta: https://bit.ly/2Mhj353

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2