Skip to main content
  • 10.06.2018.

Toplo, toplije, zapaljivo u zrćkom Aquariusu!

Kada ljetni solsticij udari, kada kamenje gori ekvivalentom žudnje, kada asfalt tvojih ulica postane nepodnošljivo predgrađe pakla – stopala vuku južno na otoke.

Piše: 

I tamo stoji jedan most koji spaja iz mora stršeću hridinu Paga s kopnom. Kako se ljetna sezona bliži, jedna plaža postaje sliv svega onoga što vežeš za sjajna sjećanja. Pa da pitaš stare latine što ti u žegi treba čuo bi Aqua, da pitaš bilo koji suvremeni im izdanak potomaka čuo bi izvedenicu ove tekuće riječi – Aquarius. Maritimni parnjak zagrebačkog starijeg brata nakrcao si je ljetnu plesnu karticu, pa svrni oko na što te sve čeka u ljetu 2018..

Već znaš da trebaš sklonište, sigurnu zonu u kojoj su sve otežavajuće okolnosti pod ključem, mikrokozmos u koje si uštiman sistomišljenicima… pa je za ovo tu Hideout festival od 25. do 29. lipnja. 20 000 ljudi će se iznova sakupiti pod otvorenim nebom sa samo jednim ciljem, a u debeloj napolitanki lineupa ovdje su  i AJ Tracey, Andy C, Apollonia, Bicep, Bugzy Malone, Chase & Status, David Rodigan, Dusky, Eats Everything, Gorgon City, Hannah Wants

Srpanj stiže s još festivala u zapećku pa od 2. do 4. plešeš jako, jače, najjače na Hard island Festivalu. Za sve one koji to vole malo žešće tetive se deru između ostalih i uz umjetnike kao što su Coone, Angerfist, Zatox, Miss K8, Da Tweekaz, Dr. Peacock, Warface, Mad Dog, Darren Styles, Donkey Rollers, Frontliner, The Sickest Squad, D-Sturb, Regain, Sefa, Radium…  Od 10. do 12. srpnja vrijeme je pak za dašak svježine, za onaj hladni jezik koji ti lizne leđa taman no što se pregriješ – Fresh Island Festivala svježinu sa sobom donose Wiz Khalifa, Partynextdoor, Lil Pump, J Hus, Goldlink, Vince Staples…17. srpnja, Aquarius prima i jedan segment Area 4 festivala pa si griješ srčanu čakru uz Grandthefta i Moksija, a 18. je vrijeme za uvoz. iz zemlje klokana, Aboriđina, s divljinom savršeno kirurški dizajniranom iz busha stiže produkcijski duo Rave Radio koji će kombinirati live bubnjeve, sampling i live vokale, uz malo musavog basa i težih žanrovskih margina. Sve ovo odvija se nakon što su u 2016. sabili sjeverno od stotke nastupa kroz 11 zemalja po Aziji, Europi i Australiji.

21. se Aquarius pridružuje ergeli LoveWeek festivala da bi 23. srpnja u klub ušetao Alan Walker. Prezimena kao teksaški ranger ovaj dvadesetogodišnji Norvežanin udario je platinastu nakladu u 12 zemalja i zaradio i nominaciju za British Awards. Vraća se u Aquarius nakon što je prethodne godine zatvorio sezonu, a  ćeš ponovo moći čuti hitove koji su mu nagomilali slavu pred prag poput "Alone", "Sing Me to Sleep" i "Faded". 24. srpnja vrijeme je za neobičnu kombinaciju nizozemsko-turske estetike koju volimo zvati Ummet Ozcan. Odrastajući na nizozemskoj bujajućoj trance sceni, Ummet je već u 2011. postao poznato ime na globalnim eventima trakom "Reboot" koja je provela punih 7 tjedana na samom vrhu Beatporta. Izvan bina i studija Ozcan je također i software developer, stvarajući nove digitalne opcije za glazbena iskustva za velike kuće poput Rob Papen (Albino, Predator) i Acces Music (Virus). Za finale pak Aquarius surfa val 30. srpnja sa svima onima neprilagođenima, neuklopljenima, koje kalupi žuljaju toliko da im se vrišti. Pa ako vrištati baš trebaš navrati baš na Black Sheep Festival. Utihnu li jaganjci uopće? Ne znamo.

I tako da si old school trgao bi dane s kalendara, a kako vjerojatno nisi baciš oko na svoj digitalni kalendar koji kaže da je vrijeme za  kolovoz partyje. Pa kolo kreće 6. s Nickyjem Romerom, Nizozemcem sa sasvim zvjezdanim statusom kojeg najprije poznaješ po traci "Toulose" i suradnji sa sada tragičnom sudbinom Aviciija "I Could Be The One". U suradnjama stoje Tiësto, Sander van Doorn, David Guetta, Calvin Harris i Hardwell, a rezidencije plamte u ibiškoj Amnesii i Wynn-u u Vegau. Za Aquarius vrijedi ista priča – što se u Aquariusu dogodi, tamo i ostaje. Skok na dan nakon 7. kolovoza i s tobom je Salvatore Ganacci aka Emil Kobilić aka Youthman – u BIH rođeni švedski producent i DJ. Nakon suradnje s Major Lazerom 2014., 2015. izbacuje i svježi debi singl "Fresh" samo da bi karijera zaista propupala u partnerstvu s Ingrossovim labelom Refune Music.

Srijeda 8. kolovoza dovodi Dave Winnela i Will K-a. Dave ti stiže s Armada Musica dok u pozadini CV-a ječe i Axtone, Def Jam, Size, Ministry Of Sound & Big Beat, a nakon velikih hitova kao "The Race" i "Don't Stop" remix palicu posuđuje i velikima poput Twenty One Pilots, Clean Bandit, Axwell /\ Ingrosso, Anne Marie, Bastille, Hardwell & Adam Lambert. Will K je tek na počecima no već ugrabljen od potresa Seismic Wavez Artist Managementa, a za radove su se počupale velike kuće kao to su Size, Armada, Protocol Recordinds, Doorn Records, Sosumi Records i Code Red. Pa kada  se sva ova pompa slije u jedno znaš da je vrijeme za večer u Aquariusu. 13. kolovoza vrijeme je za još jednu epizodu s gospodinom Walkerom, a nakon reprize od 19.-23. bijesni ni manje ni više no domaći najfestival i mokri san festivalaca – Sonus. Uz  kante hedonizma, partyja uz zalaske i izlaske sunca, brodove na pučini stižu između ostalih i Adam Beyer, Jamie Jones, Joseph Capriati, Maceo Plex, Marco Carola, Pan-Pot, Richie Hawtin, Ricardo Villalobos, Solomun, Sven Väth te techno ladies Amelie Lens, Charlotte de Witte, Nastia…

Tako idi pa vidi, uštimaj rasporede da se poklope s tvojih favoritima, nakloni se ljetu jer sve može biti izliječeno na jednoj obali – morskom solju, onom u znoju ili suzama. Dobro došli u ljetnu avanturu Aquariusa. Dobro došli na Zrće!
 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2