Skip to main content
  • 18.03.2019.

Traum – osječki underground san na sretnoj 13-ici

Zatvoriš li oči pod nebom njemačkog govornog područja slike, pojmovi, ideje i prikaze koje REM nosi iza kapaka tvoji germanizirani prijatelji nazvat će "Traum". Traum je san, drugo stanje svijesti i neuhvatljiva paslika, no ponekad se snovi i ostvaruju, kao za našu osječku ekipu.

Piše: 


Iz osobne ljubavi Insolate, Volster i Kolek3k, te nedavno pridodani član Sub Effect, postaju techno pokretači koji su osječkoj publici doveli gostovanja usporediva s europskim glazbenim prijestolnicama. Vrijedni Traum-ovci, sasvim čvrsto usidreni u javi, razumiju da je bilo koja grana umjetnosti slobodna ekspresija i interdisciplinarno otvoreni užitak za osjetila i stoga TRAUM od početka ne prepušta slučaju ni vizualni aspekt ove underground techno priče i kao moto stoji: “Audiovizualni doživljaj koji se dugo pamti.

Svaki detalj je bitan, gostovanja se biraju logikom onoga što bi sami voljeli čuti, a zvuk je svjež, nov i neistražen. Većina gostiju dosadašnjih 12 Traum evenata, poput Paule Temple, Etappa Kylea, Francoisa X, prvi puta je nastupila na hrvatskim i regionalnim podijima upravo pod njihovim zastavama, dok Traum ujedno surađuje s iznimno jakim glazbenim institucijama poput Red Bull Music Academy i Dimensions festivalom za koji su postavili fantastičan promo party u osječkoj Barutani.

Praznovjerja su utočišta onih koji ne vjeruju da sami upravljaju svojom sudbinom pa triskaidekafobije ostavljaju nekom drugom u organizaciji ovog 13. Trauma gdje na streljanu Pampas 23. ožujka stiže ispod Eiffela ukradeni gospodin s imenom Sofoklove antičke grčke tragedije u nomenklaturi –  Antigone. Iza aliasa skriveni Antonin Jeanson stoji na pročelju nove generacije francuske techno scene od izdavanja svoga prvog EP-ja Forbidden Works za Construct Re-form, dok je naredno izdanje Menace of Species za Concrete Music osiguralo poštovanje branše za specifičan melankolično melodični okus techna koji je otvorio vrata internacionalnih klubova i festivala.

Samo mjesec prije streljane Antigone je u raspored upisao između ostalih i nastupe u Berghainu, Fuseu, CONCRETE-u. Za 13. Traum Antigone je zapravo povratnik pod Traum zastave i ovaj nastup slijedi onaj iz 2016. kada je zavolio Traum publiku produženim četverosatnim setom u osječkom Epicu. Zaista i jest bilo epski no ovoga puta Pampas pruža bolji sound system i optimalniju rasvjetu za puno iskustvo originalnog Antigone zvuka i izuzetno kristalno audiovizualno iskustvo koje ekipa može zahvaliti Koscak Audio teamu.

 

Lineupu se, uz francuskog majstora 23. ožujka na streljani pridružuju se i domaća techno majstorstva iz Traum srca – Insolate, Volster i Sub Effect, a svoj upad grabiš za 60/70 novaca i plešeš od 10 uvečer dok te zora u 7 ne potjera kući (ili na after- kako ti drago).

Dođi i pleši, uživaj i budi, vjeruj i sanjaj. Vidimo se na streljani!

FB Event
https://www.facebook.com/events/903327133333011/

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk