Skip to main content
  • 2.08.2018.

Tvrđava Punta Christo zove te na treći Slurp! festival

U trećoj inačici, trećem svesku 2018. Slurp! festival vraća se 11. kolovoza da zvucima omekša kameno srce tvrđe Punta Christo kroz tri floora sa sjajnim gostima. Srkati ćeš gušte tako na Vakum Records flooru, Tech flooru i bRave flooru.

Piše: 


Vakum je odsustvo svega i svačega, praznina koja te usisava u sebe samu jer bi zakon prirode nalagao da se materija i elementi kreću od mjesta gdje ih ima više na ono gdje ih ima manje u pokušaju stvaranja homeostaze. A homeostazu Vakum floora predvode talijanski gosti Dona aka DJ Plant Texture i Ancut, kojima se, s Vacum Recordsa usisani, pridružuju Borut Cvajner, Disrupted Project i Evan.

Dona stiže s pozadinom u udaraljkama, bubnjevima i predanom studiju klavira, a nije potrajalo dugo dok mašine nisu preuzele srčanu čakru pa istražuje sve od junglea preko drum and bassa i housea do techna, uz slikovite rute kroz ambijentalnu glazbu. Vlasnik je izdavačke kuće "Points" te glava projekta DJ Plant Texture. 2016. godine, reinterpretacijom UK Low Fi Junglea, drum and bassa te hardcore zvuka, urodila je izdanjima na labelima kao što su 10Pills Mate (Lobster Theremin Side Label), Unknown To The Unknown, Creme Organization i Ilian Tape.

Gospodin Marco Pellegrino aka Ancut (Discarded Gems Berlin) stiže na svoj prvi ikada nastup na domaćem nam tlu. Njegova estetika višestruko je oblikovana zvukom ranog Detroita i rimske house i techno scene 90-ih. Svoj proboj počeo je polako i sigurno paralelno djelujući kao producent i DJ. Trenutno poštu prima na ulicama Berlina gdje je osnovao Analogcut Mastering i Vinyl Dubplates, a pitaš li ga za strasti s osmijehom će ti pokazati svoju kolekciju synthova i bubanj mašina.

Tech floor pod paskom je domaće magije Ivana Komlinovića u live izvedbi, a podršku daju Adoo, Isan Hets, Herceg i Karamarich za zagrijavanje. Tko je Ivan? Čisto ako si od jučer – Ivan je zagrebački DJ, producent, inženjer zvuka, mastering inženjer, live performer… Iako u DJ setovima često stilski putuje kroz različite žanrovske forme, uvijek sebe rado i predano svrstava u techno DJ-e te je pod ovim žanrovskim opredjeljenjem nastupio na nebrojeno puno partyja i festivala regije i šire. Brojna izdanja, za uglavnom inozemne labele, ukazuju na njegovo prirodno okruženje i odabir – studio – gdje posvećuje dane i noći svim fazama razrade ideja i realizacije od iskre ideje do masteringa. U novije vrijeme, studio je i svojevrsni prostor eksperimenta –  "labos" u kojem stalno dorađuje, mijenja i usavršava, novo poglavlje u karijeri i prilično jedinstvenu artističku formu… Ideja live acta nije bila neka novost, no prijelomni trenutak dogodio se 2015. godine na Moondance festivalu kada je s live-actom nastupio uz artiste kao što su Octave One i Analog Cops.
{youtube}ZWJu2hLhpx4{/youtube}

Kremasto ugodan i iskušavajući tvoju hrabrost bRAVE x Creme Organization Floor u rukama je Nizozemca TLR-a, uz podršku ikonala i Maje PA. Od prvih avantura u vinilu prije tridesetak godina, DJ TLR bira živopisne vruće i osvježavajuće hladne sastojke za svoj jedinstveni groove. Rani su dani haaške acid scene obilježeni radosnim skvoterskim duhom prkosa i prijezira spram normi, kojim on tvrdoglavo zrači i danas. Imena poput Legowelt, Alexander Robotnick, Rude 66, D’Marc Cantu itd., lansirana su u sam vrh klupskog undergrounda zahvaljujući njegovoj predanosti i radu na sceni. Osnivač je svjetski cijenjenih etiketa Crème Organization, R­Zone i Crème Jak, ali i traženi stručnjak za usijavanje atmosfere na podiju. Zvuk gradi kombinirajući electro/techno, acid/jakbeat, hip­hop i jungle!

Život je ovdje da se srće kao sočna lubenica koja ti kapa niz bradu. Pođi i srkni i dobro nam došao na novu rundu Slurpa!

Subota 11.08.2018.
Fort Punta Christo
Štinjan / Pula / Croatia
22-06h
ulaz: 70/80 kn

Slurp! Festival

www.facebook.com/Slurp.festival
www.twitter.com/SlurpFestival
www.youtube.com/SlurpFestivalHR

Nagrađujemo!
Poklanjamo 3×1 ulaznicu.
U komentaru ispod članka napiši barem 3 DJ-a koji sviraju na ovom partiju. Dobitnike objavljujemo u petak 10.08. do 15h.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk