Skip to main content
  • 12.09.2019.

Upoznajmo artiste Alliance festivala u Rovinju

Dvodnevna Techno, House, Minimal extravaganza u Rovinju

Piše: 

Na Allianceu festivalu  20. i 21. rujna, najvećem glazbenom okupljanu ovog kalibra u  Rovinju  pult preuzimaju Marko Nastić, Ray Okpara, Tomo in der Muhlen, Okain, Teo Harouda, Adoo i Sicillio. Slušat ćemo ih klubu Steel a karte možete nabaviti preko Entrio.hr


 

Prvi na redu, Marko Nastić, već čuvena figura regionalne scene. U karijeri dugoj skoro 20 godina, Marko je izbacio preko 200 izdanja, što remixa a što svoje produkcije. Poznat je po svojim vještim  setovima na 3 decka sa kojima je radio i svjetske turneje te postao rezident Exit festivala. On je i ime iza projekta Easy Tiger sa kojima organizira istoimeni party serial ali i u skorije vrijeme label.

Nadalje, Ray Okpara, njemački DJ  i producent poznat po šarenom spektru House glazbe koji svakog puta očara u svojim live izvedbama. Njegovi Nigerijski korijeni dodaju taj dubok, sočan ritam često popraćen bubnjićima kojeg imamo priliku čuti na njegovom vlastitom labelu Ama Recordings. Od 2008., ovaj autentičan umjetnik izbacivao je na labelima poput Oslo Records, Deep Vibes, Cecille i 8-Bit imprints.
 

Tomo in der Muhlen je započeo glazbenu karijeru bendom Korowa bar –među prvim bendovima bivše EX YU  koji je korsitio TR 808, 606 I 303, kao i analogne synth. Davnih osamdesetih počeo je raditi kao DJ u klutnom Kulušiću te među prvima je upoznao zagrebačku publiku sa soul, disco, JB i RnB. Danas ga možemo čuti (i dalje) u funk i disco vodama u kombinaciji sa novom produkcijom i vlastitim trakama.


 

Slijedeći na listi, Okain, pariški selektor poznat po delikatnom odabiru traka u setovima koje se rasprostranjuju od starog do novog, preko House i Techna. Svirao je u poznatim klubovima poput Fabrica i Panorama bara a izbacivao vlastitu produkciju na Tsuba, Bpitch Control, i nedavno  Infuse (Fuse London). Zbog umjetničke slobode osnovao je i svoj label Talman Records.

ADOO je hrvatski techno artist koji izbacuje svoju produkciju na labelima poput 1605, Toolroom, Alchemy, Alleanza, Night Light, Natura Viva, Phunk Traxx i mnogih drugih. Njegova produkcija može se čuti u setovima velikana poput UMEK, Richie Hawtin, Paco Osuna, Mark Knight, Phunk Investigation-a.



 

Teo Harouda svirao je na mnogim regionalnim festivalima i sa svojim setovima posjetio gotovo većinu klubova koji rado dovode Techno artiste u regiji ali i šire. Pokriva gotovo sve Techno žanrove, vješto ih miksajući od melodičnog preko industrijalnog pa sve do  techno loop-a.



 

Šećer na kraju, Sicillio kao predstavnik Deep House/Techouse žanra, inspiriranog rumunjskim elektroničkim  vodama kojeg imamo priliku slušati kao dio Myuz kolektiva uz Yakka, Hudi, Lu Kaku i Maria Mijatovića.

 Nakon  predstavljenih čak 6 jakih i zanimljivih glazbenika među kojima zasigurno ima "za svakoga ponešto", sigurni smo da se vidimo  na Alliance festivalu.

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk