Veliki vodič kroz Nox festival

Srijeda, 31 Srpanj 2019

Prvi vikend u kolovozu rezerviran je za šibenski Nox Festival koji na svom prvom ljetnom izdanju okuplja ove godine čak 30 DJ-a s četiri kontinenta, a među izvođačima iz SAD-a, Brazila, Izraela i brojnih europskih država ističe se jaki regionalni lineup sastavljen od artista is Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije.


Nox Festival održava se na poluotoku Martinska, novoj šibenskoj festivalskoj lokaciji na koju je ove godine iz Pule preselio i Seasplash festival, a tijekom ljeta će se tamo izredati šest glazbenih festivala i neki jednodnevni eventi. Na tri stagea Nox Festivala glazbeni program praktički se neće ni gasiti od petka 02. kolovoza kada ta smotra DJ-a počinje, pa sve do nedjelje 04. kolovoza kada bi Martinska trebala utihnuti kako bi publika mogla doći sebi od trodnevnog tulumarenja i plesa.Otvaranje festivala pripalo je mladom RatCat residentu iz Komiže Beepolaru koji u petak, prvoga dana festivala, kreće od 16 sati na Taraca Stageu s kojeg pogled puca na stari Šibenik. Taj je stage uređen za dnevni đir, ima cocktail bar, a nakon uvoda Beepolara preuzet će ga sarajevski duo After Affair koji donosi na Nox dašak atmosfere sada već legendarne serije partya Garden of Dreams zbog kojih je glavni grad BiH istinski centar melodične elektroničke glazbe.Do šest sati ujutro, kada Taraca Stage zatvara, na DJ pultu izmjenjivat će se prvog dana festivala i Outcome, Marina Karamarko, Alex Ranerro te Nick Jelly i Foxy koji će nastupiti b2b za kraj. Od 22 sata program paralelno kreće i na Main Stageu s pogledom na šibenski kanal sv. Ante. Taj prostor, najveći na festivalskoj lokaciji koji može primiti i dvije tisuće ljudi, otvara domaćin Bakula, DJ i vođa RatCat kolektiva koji je među organizatorima Nox Festivala.

U ponoć Main Stage preuzima Joris Biesmans, a dva sata kasnije DJ pult preuzimaju headlineri Red Axes, izraelski duo koji ne treba posebno predstavljati jer oni su svijet za sebe. Originalni, napaljeni na glazbu i uvijek puni energije, u Šibeniku će te noći biti zaduženi za špicu i uvjereni smo, samo takvo ludilo na plesnom podiju. Nastupaju s trosatnim DJ setom, a u pet sati ujutro prepuštaju playere brazilskoj dami s berlinskom adresom TERR.U Šibeniku je nastupila zimus u Tunelu, izula iz cipela i otad ima vojsku fanova diljem Dalmacije. Posljednjih mjeseci njezina glazbena karijera doživljava pravu renesansu, a njezine trake vrte svi najveći svjetski DJ-i koji drže do sebe. TERR zatvara Main Stage u sedam sati ujutro kada publika seli na After Party Stage.

Smješten pod borovima, na travnatim terasama nad morskom obalom
kao stvorenima da budu plesni podiji, taj će treći stage u subotu ujutro promrdati mostarski duo Roof AW i sarajevski DJ i producent Forniva. ROOF AW organizirali su nedavno Nox Festival Promo Party u Mostaru, a u Šibeniku su uvijek kao doma. O njihovim after partyima spredaju se prave legende i nema sumnje da će Martinska doživjeti toga jutra pravu eksploziju emocija, plesa i vrhunske glazbe. Drugoga dana festivala, u subotu, Taraca Stage otvara poznati šibenski DJ Santiago Batacosta koji štafetu predaje beogradskoj house divi Dee. Prije ponoći za pultom će zasvirati još i Mario Vlaić b2b Nice Hell što je pseudonim Tonka Mikulandre, još jednog organizatora Nox Festivala i DJ-a, a od 23 sata najljepši stage preuzet će šibenska zvijezda i uzdanica RatCat kolektiva Lawrence Klein.

Oko jedan sat iza ponoći na Taraca Stage dolazi beogradski dijamant Coeus, trenutačno jedan od najtraženijih producenata Balkana čije trake sada već konstantno vrte svjetski najjača imena na sceni. Do jutra će plesni podij s cocktail barom i pogledom na Šibenik drmati još dva jaka strana DJ-a, santiago Garcia i Kadosh. Nikad prije nisu kod nas nastupali, ali kvalitetno naslušanoj lokalnoj publici jako su dobro poznati.Main stage drugoga dana festivala od 22 sata otvara splitski techno majstor DJ Jock koji će imati čast da zagrije publiku za headlinere Juan Atkinsa i Kenny Larkina, legendarne američki DJ-e čija su imena sinonim za techno glazbu. Nakon dvojice glazbenih dinosaura i špice na podiju uz njihov čuveni detroitski zvuk, pult preuzima apsolutno najpoznatiji hrvatski DJ - veliki Petar Dundov, koji će vladati Main Stageom do 7 sati ujutro.

Te nedjelje, trećeg dana festivala, After Party Stageom kormilarit će Sergej Snooze, Chuby i Butters, a njihov program trajat će dok traje. Ponedjeljak je u Hrvatskoj nacionalni praznik, tako će zabava potrajati do popodnevnih sati. Tijekom petka i subote, valja dodati, u popodnevnim će satima na Taraca Stageu nastupiti i pobjednici Nox Talent natječaja što znači da se glazba na Nox Festivalu neće ni gasiti. Da bi sva tri stagea ljubiteljima dobre glazbe mogla ponuditi ono najbolje od svjetla i zvuka, brinut će pouzdana Mediteran Produkcija, a sve ono operativno bitno na festivalskoj lokaciji povjereno je još jednoj jakoj tvrtki - Pozitivan Ritam iza koje su godine uspješne organizacije brojnih evenata i festivala.Kao što je već poznato, Nox Festival ima i kamp koji otvara već u četvrtak, 01, kolovoza u 10 sati i otvoren je sve do ponedjeljka, 05. kolovoza popodne. Vlasnici festivalske narukvice koristit će ga besplatno, a jedno što su dužni je podmiriti trošak boravišne pristojbe - 10 kuna dnevno. Kamp je robinzonskog tipa što znači da korisnici imaju tuševe, WC, čuvara, ali i 24 satnu ugostiteljsku ponudu na obližnjem Taraca Stageu.

Do festivalske lokacije dnevno po cijeni od 10 kuna u jednom pravcu vozi brod iz Šibenika, a tijekom noći publici su na raspolaganju i brzi gliseri koji će bez prekida cirkulirati između Šibenika i Martinske (25 kuna po osobi). Iz zračnih luka u Splitu i Zadru svakodnevno prema Šibeniku vozi autobus, posebna linija, a do festivalske lokacije brzo se iz Šibenika može doći i automobilom.

---

ULAZNICE

FESTIVAL TICKETS - 190 kn (230 na ulazu)
DAY TICKETS - 120 kn (150 na ulazu)

Pretprodaja Entrio
-->> http://bit.ly/2WD4n6R
Pretprodaja Resident Advisor
-->> http://bit.ly/2ZBTjHx

Veliki vodič kroz Nox festival