Skip to main content
  • 8.03.2016.

Vlasnik Lausa kao kralj Jungle!

Kreneš li šetalištem Ivana Meštrovića u svom prekrasnom Splitu, elektrofil kakav jesi, nabasat ćeš neminovno na Junglu.

 
Glasna, divlja i nabujala zvukom, s lijanama gušta i sjećanja koje te uljuljavaju u spokojno neobuzdana obećanja vikenda, vraća se ovoga puta uz aritmiju i zvukove Laus Recordsa.
 
U subotnju večer, 12. ožujka, Heart4Beat & Lausounds kao kralja Jungle krune jednog od naših najiskusnijih prstiju za pultom Harisa Čustovića, ponosnog oca samog Lausa.
 
 
Haris tako jaše s prvim pionirskim krdom na začecima domaće elektronike, a među divljinom Jungle će odzvanjati zvuci nadolazećih izdanja s Lausa, uključujeući i posljednji rad Ivana Komlinovića kao i remixeve posljednjeg vlastitog singla, emocionalnog deep house ostvarenja s elementima rocka i orkestralnih navala, "All I Need", za koji su remix talente posudili Silicon Soul, Mili Sefić, Acilectro i Toton.
 
Haris je, osim Lausovog tatice, naš svestrani instrumentalist, producent, DJ i magistar zvukovne umjetnosti koji je povijesne zidove Dubrovnika zamijenio ulicama Londona. Tehnologija je za njega sredstvo izražavanja, a produkcije su poliritmičke fuzije i poljupci elektroničkih i akustičnih elemenata. Granice i barijere nisu nešto što ga uzrujava, već ih pomiče, translatira i modelira oko kliznih koncepata, žanrova i stavova, jer glazba je prije svega prostor slobode. Radove, remixeve i licence možete pronaći kako na Lausu tako i na labelima kao što su The End, Fabric, GU, Bedrock, Swag, Oblong… Uz vlastita izdanja voli utisnuti specifični pečat i stvaralaštvu drugih umjetnika pa ste ga kao remixera u posljednje vrijeme mogli zateći s ekipom poput Bass Works (Japan), Area Sur (Argentina) i Household (SAD).

 
DJ setovi preslikavaju mozaičnu logiku produkcijskog rada uz pulsirajući ritam, kotrljajuće se bassove i neobične i neočekivane melodijske i voklne linije. Kroz projekciju osjećaja dubine i vožnje, svjetla i tame, tenzije i opuštanja, Haris pruža energično, poletno i emotivno klupsko iskustvo.
 
Podršku u splitskoj meci zvuka pruža i Jolly Joke kao ponosni rezident koronarno tresuckavog Heart4Beat programa i splitski DJ Level koji je zadužen za zagrijavanje stopala. Vidimo se sat prije otkucavanja ponoći i plešemo do sasvim legitimnog vremena za prvu kavicu u 7 ujutro. Do ponoći upadaš za 30 dlakavih kuna, a nakon prilažeš 40. Dođi, pleši, voli, budi! Jungla čeka!
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2