Skip to main content
  • 28.01.2016.

Zagrebačka live premijera Zarkoffovog albuma!

Živa Muzika i Attack spremaju zagrebačku live premijeru Zarkoffovog materijala s posljednjeg albuma.

Piše: 


Zarkoff – Sisački glazbenik i producent Saša Rajković iza sebe ima desetak godina karijere, pozamašnu količinu autorskih radova, kolaboracija, remikseva te pregršt nastupa na regionalnoj i europskoj klupsko-koncertnoj sceni. Njegov electro/darkwave/techno zvuk odjeknuo je i kroz veći broj izdavačkih kuća. Nakon niza samostalnih i kolaborativnih radova objavljenih na etiketama poput Adriatiko Recordings, Dark Entries Records, Creme Organization, Kraftjerkz, J.A.M. TRAXX, Wave Records, Zarkoff je prošlu godinu okrunio odličnim albumom 'Sweet Obsolete' za Unknown Pleasures Records, kojeg su i kritika i publika svesrdno nahvalile.

Uza sve to, ako Zarkoffu dodamo još par ključnih ljudi, dobivamo glazbene projekte poput Sumerian Fleet, FFFC i Kali Jugend, ali i izvrsne (split) suradnje s Popsimonova i Honored Matres. Ovo je samo dio referenci i radova jer talionica njegovog studija Sensorium neprestano kuje nove frekvencije zvuka, mračnih sinusoida i čvrstog ritma. Ipak je Zarkoff najaktivnija sisačka rafinerija. Suradnja Žive muzike i Zarkoffa i nije neka avangarda. U okviru programa Žive muzike, nastupao je prije TR/ST-a u Zagrebu i Shapednoise-a na labinskom Industrial Art Biennial-u. Sada vrijedi organizirati zagrebačku live premijeru Zarkoffovog materijala s posljednjeg albuma!



Cyborgs on Crack
(u jednini) je Domagoj Kršić, mladi glazbenik iz Virovitice koji je do sada objavio tri EBM/Synth-pop albuma. Osim CoC, Domagoj pogoni još dva side-projekta. Kada ne muzicira, pravi poremećene vizualizacije za svoju glazbu. Ako pak to ne radi, onda surađuje, primjerice sa Zarkoffom. Radoholičarstvo spaja!

Hladni rat – DJ dvojac Žive muzike ovim programom sukobljava publiku već gotovo 5 godina. Otvarali su i zatvarali koncerte, festivale i partije koristeći uvijek samo jedan jednostavan princip: karakter glazbe konzistentan, ali glazba se mijenja. Dakle, samo recentno za dinamičan plesnjak (uz manjak cvjetno-prpošnih akorda).

Ulaz je 35 kn, a početak u 21h.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop