Skip to main content
  • 20.02.2020.

Ane Paška & Ruzina Frankulin – Aroma Ecito

Ane Paška (otok Pag) i Ruzina Frankulin (Kaštel Sućurac) predstavljaju singl Aroma Ecito.

Piše: 


Produciran je na poziv iambountyfan internet kolektiva koji je svoj rad posvetio promociji švedskog projekta iamamiwhoami.

Njegovi su članovi Jonna Lee i producent Claes Björklund te izdavačka kuća TWIMC.

Švedski duo 2009. pokreće seriju od šest viralnih audiovizualnih radova na YouTubeu i postiže impresivnu gledanost. Svi su radovi kodirani imenom, opisom i izražajnim sredstvom. Konstanta je nepoznata plavuša skrivenog lica.


Ane Paška, Aroma Ecito screenshot, videography by Darko Škrobonja, 2020.

Novinar MTV-a James Montgomery 2010. prima paket s nekoliko predmeta uključujući uvojak plave kose. Započinje globalno nagađanje tko se nalazi iza iamamiwhoami projekta, uključujući Lady Gagu, Goldfrapp, Björk, The Knife, Trenta Reznora i Christinu Aguileru.


Ane Paška, Aroma Ecito screenshot, videography by Darko Škrobonja, 2020.

Kolektiv iambountyfan pokrenuo je niz digitalnih izdanja u seriji ECHOES FROM OUR PAST. Sva su posvećena radu Lee i Björklunda.

Ruzina Frankulin, koji iznimno cijeni prvu seriju kriptiranih videa dvojca Lee i Björklund, je zahvaljujući svojoj ploči “Electroblue” (FR/USA 2002.) pozvan da sudjeluje na novom iambountyfan izdanju.

Po njegovom je mišljenju upravo iamamiwhoami jedna od najboljih pojava u glazbenom svijetu početkom 2010 godine. Umjesto remiksa, poziva Anu Pašku te Darka Škrobonju da sudjeluju na projektu nove produkcije pod nazivom AROMA ECITO.

Ane Paška je multidisciplinarna umjetnica. Bavi se videom, performansom, glazbom i književnošću. Njeni radovi zrače originalnošću i dojmljivom estetikom.

Darko Škrobonja je dokazani direktor fotografije i kamerman te potpisuje video za Aromu Ecito. Autor je niza samostalnih i grupnih izložbi te filmova.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2