Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Billain najavljuje novi album singlom -Infinite Blue-

Četvrtak, 10 Veljača 2022

Nakon globalnog uspjeha albuma "Nomad’s Revenge" koji mu je donio Ambasador nagradu za najboljeg regionalnog producenta 2021. godine, Adis Kutkut Billain je predstavio singl "Infinite Blue" koji služi kao prva naznaka novog albuma.

"Infinite Blue" će objaviti američka izdavačka kuća Renraku, a najlakše ga je opisati kao zvučnu znanstveno-fantastičnu priču sa filmskim kontinuitetom. "Infinite Blue" je nastavak poglavlja Colossus Billainove osebujne karijere, čiji je cilj kompletiranje grandioznog SF epa koji se ispisuje zvukom i vizualnim elementima posljednjih 12 godina.



"Video za "Infinite Blue" je zbog kompleksnosti ideje i izvedbe nastajao čak dvije godine. Video je dio muzičkog, idejnog i vizualnog svemira koji sam počeo stvarati prije više od deset godina. Od Blockfielda, pa do Colossusa i Colonizea, pažljivi gledatelji primijetit će poveznice sa različim elementima mog stvaralačkog opusa", govori Billain.

Vizualni identitet "Infinite Blue" utkan je u videospot stvoren u saradnji sa japanskim animatorom Hidekijem Inabom i bosanskim ilustratorom Borisom Stapićem. Hideki Inaba i Billain obavili su i režiserski dio posla.



Poveznica između japanskih i bosankohercegovačkih umjetnika leži u studioznom praćenju pravila tradicionalne japanske animacije; elementi su detaljno ručno nacrtani, a onda tek kombinirani u kompleksne 3D prizore.

"Hideki Inaba je poseban umjetnik, stvoritelj nekih od najkompleksnijih vizualnih djela. U takvoj kombinaciji, rad sa Borisom Stapićem je bio jedini logičan korak, kako zbog Borisovog poznavanja materije i pop-kulture, tako i zbog fleksibilnosti u radu. Godinama sam čekao pravi trenutak za ovakvu suradnju i drago mi je što je upravo "Infinite Blue" rezultat tog trenutka", kaže Billain.

Stapić, Inaba i Billain nastavljaju zajedničku suradnju, a jedno od najiščekivanijih djela ovog tima je SF film „Fugitive“ na kojem Billain trenutno radi.