Skip to main content
  • 25.03.2017.

Cortex Thrill ti daje preview Utopije

Ako je tvoja elektronička glazbena estetika kojim slučajem dijete i nusprodukt opakih partyja s prelaska tisućljeća, ime Cortex Thrill tada vraća lijepa sjećanja svih noći koje si pogubio po floorovima, uključujući i onome Astralisa.

Srčika priče vraća te davno davno prije na doba dok si još bio njuška ako ti se album preko dial upa skidao čitavu noć, na doba kada si urlao ukućanima da se skinu s telefona jer moraš na internet, na ljubaznije vrijeme klupske kulture u kojem si po novu glazbu išao u klub ili se uštimavao na obilne radio postaje uz kuriranje velikih. Bila je to 1990. i nastao je Cortex Thrill i za stimulacije, uzbuđenja i žudnje tvog korteksa odgovornost u zagrebačkom underground projektu preuzeli su Ivo T. Motina i Sven Gleđa.

Debitirali su pločom "Eyes of Destruction" na domaćem Loving Ed Recordsu, a kako se dobar glas ima tendenciju čuti na malo većim udaljenostima, samo godina kasnije  nastaje dualno vinilno izdanje "Intro" i "Duction" za golemi legendarni belgijski Bonzai Records. Pa slijedi Mayday, Love Parade, Unite Parade, Bonzai 2 Years Party, Sonic Beach, Geodrome, Vibes….

I kako su satovi po tik-takali svoje , ova metronomska pravilnost nakupila se u sediment 15 godina od posljednjeg nastupa u Hrvatskoj, a 7. travnja vračaju se točno na mjesto/emociju/priču gdje su stali, Astralis. 19. godišnjica Astralisa ujedno služi i kao odmrzavanje Cortex Thrill tona u domaćem uhu i kao promocija novog singla "UTOPIA (Colonization)" koji stiže s Banzai Progressive labela.

Kako koloniziraš mjesto koje u samoj ontologiji znači svoju suprotnost? Doslovno prevedena kao "ne-mjesto", utopija je izmještena iz realnosti u svijet ideala. Možda kolonizacijom gazi preko linije stvarnog i živi. Kako god, ponekad je dovoljna kolonizacija sadnicama ideja i truda da se topografije utopija ucrtaju u stvarnom. Pa dok se ne stacioniraš 7. travnja na podij the Besta ili, u slučaju da si božesačuvaj spriječen, pričekaš datum izdavanja na Beatportu 17. travnja, jedan preview, još vruć i s imperijalističkim natruhama širenja , stiže samo za tebe. Enjoy!

 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2