Skip to main content
  • 22.06.2020.

Dalai Lama u 85. godini izdaje svoj debi album

Dalai Lama je najavio da će 6. srpnja izdati debitantski album pod nazivom "Inner World: Humanity" (Unutarnji svijet: Čovječanstvo) kako bi obilježio svoj 85. rođendan.

Piše: 


Dalai Lama predstavlja svoje mantre i učenja u glazbenom obliku

Uz 11 traka dolazi i popratna knjižica koja objašnjava prednosti učenja, koju je napisala budistička redovnica ugledna Robina Courtin.

Dalai Lama: "Glazba ima potencijal privući mnogo više ljudi s porukom da je pravi izvor sreće srdačnost i briga za druge. Svrha mog života je da služim koliko mogu. Glazba može pomoći ljudima na način na koji ja to ne mogu."

Album nastoji stvoriti osjećaj sigurnosti u doba tjeskobe i straha, dajući ljudima hrabrost da se nikada ne odriču nade. Nakon gotovo 5 godina rada i bezbroj izazova, krajnji rezultat je nastao suradnjom sa mnogim glazbenicima širom svijeta, koristeći najmanje trideset različitih instrumenata. Rezultat je to kolektivnih napora toliko dragocjenih prijatelja, koji su shvatili važnost albuma, otvorili svoje srce.

"Danas smo u 21. prvom stoljeću. Puno nasilja, puno ubijanja. Sve to, vidite, zbog nedostatka ljudske samilosti, ljudskih naklonosti, nedostatka osjećaja jedinstva ljudske braće, sestara."

Neto prihod donirat će se (SEE Learning), obrazovnoj inicijativi koju je odabrala Zaklada Gaden Phodrang od Dalai Lame. Prva traka s albuma, "Compassion" sadrži jednu od najpoznatijih molitvi budizma – za koju se kaže da „otvara naša srca i približava nas prema drugima“ – postavljenu na umirujuću ambijentalnu podlogu.

Tracklist:
1. One Of My Favorite Prayers
2. The Buddha
3. Compassion
4. Courage
5. Ama La ft. Anoushka Shankar
6. Healing
7. Wisdom
8. Purification
9. Protection
10. Children
11. Humanity

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2