Baner

Decoded s novim proljetnim techno EP-om

Četvrtak, 25 Travanj 2019

Teče dvanaesta godina od kada je Edy C. službeno započeo sagu koja postaje jedna od prvih digitalnih izdavačkih kuća domaćih prostora - Decoded Records.


S rasponom imena koja su se na Decoded slila s internacionalnih, nacionalnih i regionalnih kanala, doprijela do uha Carla Coxa i Ministry of Sounda, proljeće pupa nezadrživom snagom životne energije i Decoded buja zajedno s njime uz novo izdanje prekograničnog nam techno susjeda Vladimira Drndarevića. Elektronički nastrojenima poznat pod alteregom D.R.N.D.Y., donosi novo izdanje nomenklaturnih zastava sinestezije zvuka i vizualnog Photography EP.Godina  je dana prošla od kada je Vladimir u svijet pustio novi techno EP, i prije no što nove stvari sjednu na Phobiq i Respect Recordings, ove godine možeš uživati u EP-u s Decoded-a. Kada D.R.N.D.Y. priča o sebi priča o synthevima, vokalima i strasti, a ono što ima za reći glazbeno audiosfera pažljivo sluša od 2013. kada započinje kao DJ. No želja za stvaranjem bila je prejaka i produkcija postaje logični slijedeći korak.

Setovi gospodina Drndarevića uvijek su hipnoze onog karaktera na kojem se ljube detroitski zvuk i melodioznije pritoke novijih izdanaka techno stilova. Izdanja su ispadala s labela kao što su Glasgow Underground. Agile Recordings, Phobiq Respekt Recordings, Renesanz, Driving Forces Recordings, Funk'n Deep, Evolution  i Skeleton Records i uhvatila geste respekta od Adama Beyera, Sama Paganinija, Sashe Carasija Fabia Florida, Maceo Plexa, Richie Hawtina...Dvotračni Photography EP stiže s istoimenom naslovnom trakom namijenjenom za podije i pogonjenom synthovima koji te uhvate za dušu i motorički moždani centar svojim melodičnim kukicama i zavojnicom kompresiranih udaraljki. Druga traka imena je "Shape of Infinity" s  centralnim srcem vokala uz potporu groovy bubnjeva, s razrađenim, inteligentnim izuzetno interesantnim prijelazima, taman dovoljno stabilnima da drže strukturu i dovoljno nepredvidivima da je svako slušanje kao prvi puta. Po svoj EP, službenog datuma rođenja 17.travnja, skokni na Beatport sidro ovdje i uživaj.
 

Decoded s novim proljetnim techno EP-om