Skip to main content

DJ Jockov remix na Movementu Detroit!

Festival svih festivala, idejni metaprostor svega što je došlo nakon njega i presjek puta zigote elektronike Detroita, Movement festival, u tradiciji neprekinutoj od 2000., prošloga vikenda protresao je kuloarima za malo "tako se to radi" podsjetnika.


Preko 110 nastupa posijanih kroz 6 pozornica od 27. do 29. svibnja  ugostilo je neke od najvećih s i izvan domaćih detroitskih kulturnih polja, između ostalih i Josepha Capriatija koji je kao dio seta odabrao remix trake japanskog umjetnika Ken Ishii-ja, u audiosferu postavljen rukama baš tvoga DJ Jock.


Joseph je talijanski techno mag s nevjerojatnim instinktom za pultom, a posljednjih godina Capriati manija je sve intenzivnija. Vibriraju zidovi klubova kao što su Berghain Berlin, Space Miami, Pacha New York, Output New York, Stereo Montreal, Cocorico Riccione, Cavo Paradiso Mykonos… a uho uz uho i miksetu uz mixetu stoji s kremom s vrha kao što su Marco Carola, Danny Tenaglia, Adam Beyer, Dubfire, Dave Clarke, dok ćeš ga redovno zateći i na domaćem tlu povezanog u krugove Sonusa.

Kako se dobar glas daleko čuje tako je logičnom progresijom koncentričnih kružnica dobroga,  jedan baš takav dobar Jock.  Ekipa koja ga zna i kada ne stoji pod strobom zna ga kao Stipu. U osobnoj još piše Škokić, a ti ga znaš kao DJ Jocka. Kao dio najsvježijeg vala domaće scene već nosi impresivan izdanja na Intec Digitalu i Phobiqu, i dakako, nije mu strano da se trake prelamaju globalnim festivalima. Kao nastavak ove trudom i talentom pogonjene elektroničke bajke, s Varelinog Pornographic Recordsa stiže i remix Kena Isiija, traka koja izaziva barijere stvarnosti, tunelski vid konformizma uobičajenog – "Reality Tunnel". Bez velikih uvertira, bez puffer zona priprema Jock u remixu odmah ulazi u atrij golemog techna, dok se inicijalno puštanje i generalna proba pokusnog kunićarstva na stvarnim partyjanerima odvila se na slavlju 26 godina kraljice zore Aurore.

Ti si po svoje lutanje tunelom realnog, nerealnog, insinuiranog i fantazmagorijskog techna na jučer svježe izdani EP skačeš na Beatport ovdje, a do tada uho posudi niže.

sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop