Skip to main content

Ivan Mastermix s house verzijom romske pjesme Ederlezi

Imao je samo 14, taj zeleni klinac s velikom željom i još uspavanom ambicijom, kada je interes za novom glazbom koja je izranjala u njegovu sobu s 14 ufurao prvu miksetu.

Piše: 


Bivši vaterpolist osušio je kaplje s kože i uštimao uho na svoj Technics 120 MK2, i sve ostalo znaš. Klubovi, noći, nacionalni i internacionalni podiji, suradnje s najboljim domaćim i globalnim glazbenicima. Rana faza eksperimenta u zori hrvatskog undergrounda sviranjem na tri gramofona paralelno priskrbila mu je i današnji alias Mastermix.

No oni koji opstaju su oni koji vječito traže pa je za novo izdanje Ivan zavirio i iza vrata romske kulture i za talijanski miniMarket Recording rađa se house verzija sjajne tradicionalne romske pjesme "Ederlezi" koja slavi povratak topline i života, povratak proljeća nakon zimske hibernacije. Traka "Ivan Mastermix ft. Orhan Sali – Ederlezi" načinjena je uz suradnju s klavirskim dionicama vještine Doriana Cuculića i uz inkorporaciju gitarskih rifova Gorana Tomića. Ivan sam napominje kako je ideja postojala već dugo, a dobro poznaješ činjenicu da ako te, u karmičkoj ispravnosti svega, ideja ne ostavlja na miru dana je baš tebi da je ostvariš.

Već dvije godine stvar je strpljivo čekala negdje blizu ciljne linije dovršetka, a Ivan je tražio još taman onaj jedan element koji upotpunjava slagalicu kako bi novi Ederlezi zvučao točno onako kako je zamislio. Odmah po izlasku u singl je sjeo na 39 mjesto Essential house charta Traxsourcea i sada živi na 7 DJ top lista. Odjekivao je zidovima Hrvatske i Europe, a gledajući reakcije floor stanovnika bilo je vrijeme da se rodi u zvučno kao službeni singl te nastaje klupska house verzija kao i radio verzija, dok će rujan stići i s video spotom i remixevima značajnih stranih imena elektronike.
 

Nakon što ostvariš zacrtani cilj, ako si ga ostvario ispravno i sukladno svome karakteru, preplavi te zahvalnost jer u gotovo 100% slučajeva na put su sjeli i dobri ljudi s vrijednom pomoći pa Ivan tako želi duboko zahvaliti sjajnim instrumentalistima Dorianu i Goranu kao i Yakki koji je među prvim javno zavrtio Ederlezi. Po svoj primjerak ove sjajne fuzije kulturnih utjecaja skoči na Traxsource ovdje, a Ivanovu četvrtstoljetnu elektroničku romansu prati na linkovima niže i upamti, pleši, pleši pleši. Tijelo zna istinu još prije no što je racionaliziraš.

https://www.instagram.com/ivanmastermix/
https://www.facebook.com/ivanmastermixperfectweekend/
https://www.mixcloud.com/Ivanmastermix/stream/

brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop