Skip to main content

Nakon 14 godina stiže treći album techno Baruna Dave Clarkea

Nakon četrnaest godina iza svjetla reflektora, Dave Clarke vraća se na etiketu SKINT i donosi svoji treći studijski album. Nemojte se prevše nadati techno bengerima, jer ovaj album predstavlja potpuno drugačiju sliku, točnije, onu autobiografsku.

Piše: 

Kada bi se pisale knjige o techno sceni, uvijek bi se među prvim istaknutim imenima našao Dave Clarke, nadimka ''The Baron of Techno'', koji je odlučio prekinuti šutnju i sceni prikazati svoje drugo lice, osobniju sliku kojom ćete u novom album dobiti ideju tko i što je Dave Clarke. U godini 1995. techno ikona izdao je svoji debitantski album Archive One, nakon kojega je uzeo pauzu od osam godina prije nego je preko SKINT etikete plasirao drugo autorsko izdanje, Devil's Advocate.
{youtube}Ht6_-_txEBg{/youtube}

Krajem listopada, nakon četrnaest godina, stiže i treći album, drugi za SKINT, naslova The Desecration of Desire. I dok su prva dva bili čiste kolekcije traka, deset pomno produciranih traka trećeg albuma nude puno više. Sam Clarke izjavio je da se za novi album može reći da je kao kronološka knjiga kojom se maknuo od klubske muzike i na vidjelo bez straha iznosi samoga sebe.
{youtube}Exom0CtVWQU{/youtube}

Na albumu na kojemu je radio skoro dvije godine, veliki utjecaj imala je i automobilska nesreća u Srbiji 2016. godine, nakon čega je dosta smanjio sa gigovima. Ovim albumom gdje je surađivao sa parižankom Louisahhh, alt-rockerom Mark Laneganom te Anikom, suradnicom Portisheada, izbacit će svoje osjećaje o stvaranju muzike.

Album izlazi 27. listopada i dok ga čekate poslušajte izdanje Cover Up My Eyes u suradnji sa elektroničkim umjetnikom iz Brightona, Gazelle Twinom. A usput ćemo iskoristii priliku da najavimo kako 8. prosinca u zagrebačkom Boogaloou, nastupa upravo Dave Clarke. Za petak su još osigurani Pero Fullhouse, F.O.R.M. LIVE!, CET, Matya i Shipe koji će upotpuniti ovaj techno spektakl.

The Desecration Of Desire:
01 – Exquisite
02 – Is Vic There? (feat. LOUISAHHH)
03 – Frisson (feat. Mt. Sims)
04 – Plasmatic
05 – Dot Forty One (Mute)
06 – Charcoal Eyes (Glass Tears) (feat. Mark Lanegan)
07 – Monochrome Sun (feat. Mark Lanegan)
08 – Cover Up My Eyes (feat. Gazelle Twin)
09 – I’m Not Afraid (feat. Anika)
10 – Death Of Pythagoras

dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop