Skip to main content

Objavljena Hrđava vremena na vinylu, povratnički album Plazmaticka

Album Hrđava vremena je originalno nastao 2013.g. u vrlo turbulentnom razdoblju Plazmatickovog privatnog života te nikada ranije nije bio objavljen.

Piše: 


Sam materijal je skladu s imenom, mračniji. U toj je fazi Plazmatick počeo raditi odmak od "pravih" instrumenata kakve je nekada pretjerano koristio (saksofoni, trube, afričke perkusije, organski zvuk, semplovi stvarnih instrumenata). Iako je već bio na odmaku, oldschool dubstep bass mu je tada još bio interesantan, usporene "chopped&screwed" kodeinske eskapade producenata iz Houstona i Atlante otkrile su mu efekte sporog trance instrumentarija.

Zbog velike želje da album zaživi u fizičkom tj. vinilnom obliku dolazi do suradnje s američkim mastering inžinjerom zvuka Thaddeus Mooreom (liquidmastering.com) koji je udahnuo novu dozu svježine čitavom uratku. Iako se komunikacija odvijala samo emailom Thaddeusu je ovakav angažman bio veliki izazov jer rijetko radi s glazbenicima iz elektroničke sfere.

Službeno je vani Plazmatickov novi dugosvirajući album 'Hrđava vremena'! Originalno nastao 2013.g., recentni materijal ovog zaprešićkog elektroničkog producenta konačno je zaživio u fizičkom i digitalnom obliku. Izdanje je dostupno u striktno limitiranoj vinilnoj nakladi od 100 fizičkih primjeraka. Glavna fotografija koja je poslužila kao inspiracija za samu naslovnicu albuma djelo je nedavno preminulog doajena japanske fotografije Seiji Kurate. Mastering potpisuje američki inžinjer zvuka Thaddeus Moore.


 
Strana A / Side A

1) Samuraj / Samurai
2) Supernova
3) Stari se / Getting Older
4) Hrđava vremena / Rusty Times
5) Noćna Aleja Bologne / Bologna Avenue Night Drive

Strana B / Side B
1) Ostani doma / Stay Home
2) Distopija / Dystopia
3) Dim / Smoke
4) Horizont / Horizon
5) A poslije… / And later…

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web