Skip to main content

Paula Temple rasprodala debitantski album

Paulin hram nije sastavljen od kamenja i stilobata, finih štukatura i grandioznih atrija već od nota, ritma i zvučnih manifesta.

Piše: 


Ova R&R umjetnica i Noise Manifesto kuratorica u glazbenom živi već 15 godina. Dugo vremena za čekati prvi album no bučni fantazmagorijski techno, gdje taman kada misliš da si razumio nađeš neku novu razinu, a svaki trenutak tišine je zaglušujuć značenjem treba vremena da se razvije.


Photo credit Lewis McClay

Ove visoke voltaže techna postavile su je u sam vrh techno glazbenika, a neka od najboljih dosadašnjih izdanja su s R&R-a rođeni  ’Colonized’ EP iz 2013., ‘Deathvox’ EP 2014. i njeni remixevi za The Prodigy 2015. Možda najpoznatija festivalska traka jest "Gegen", inspirirana ljubavlju natopljenom berlinskom queer zajednicom, a "Contact" traka s "The Speck Of The Future" EP-a pojavila se i na Millsovom Exhibitionistu, dok je "Oscillate" dodana konačnom izdanju s Modeselektorova 50 Weapons labela.

2015. nastaje i serijal kolaboracija na vlastitom Noise Manifestu imena Decon/Recon  na kojem je surađivala sa sjajnim umjetnicima kao što su rRoxymore, Aisha Devi, SØS Gunver Rybergi Oni Ayhun, da bi kroz 2017. s Karin Dreijer koproducirala novi Fever Ray album "Plunge" koji je osvojio švedskog Grammyja za producenta godine 2018.

Sve ovo dolazi od žene koja je već na početku tisućljeća bila jedna od prvih u hibridnim live/DJ set nastupima koji postaju posvete tehnologiji i vještini. I sada napokon, 3, svibnja 2019. stigao je s izdanjem prvog punokrvnog albuma "Edge Of Everything" .

Gdje je rub svega? Što je rub svega?

Odgovor na ovo pitanje jednako je neuhvatljiv kao Paulin efemerni techno na steroidima, no umjetnička obrada covera dala bi naslutiti da stvari smjeraju crnim rupama i da je rub svega razmazano semi-postojanje na even horizontu taman prije no što svjetskost bude progutana zauvijek.

Ovaj, također s Noise Manifesta izdani, album stiže kao teksturirana kinematografska paleta i poziv na djelovanje u vremenima očaja, dok naglašava potrebu za promjenom dominantnih političkih narativa direktnom porukom da opresivne sile trebaju biti pozvane na odgovornost za svoje postupke. Stiže kao lijek protiv apatije i pasivnosti, hrani sirovu emociju i zagovara reagiranje na nepravdu i neistinu umjesto zatvaranja očiju pred njome kao kontraargument mlakom politički korektnom mainstreamu, te je duboko osoban i emocionalan.

Svaka traka stiže kao zaseban svemir

"Joshua & Goliath" je mamutica, ‘Quantum Unfolding’ vodi psihodelični synth, a ‘Raging Earth’ je glazbeno preneseni naboj i tragedija ekološke kataklizme. Na vinyl izdanju bila je uključena, do sada samo digitalno dostupna, traka ‘Gegen’, no ovo je za tebe prohujalo s vihorom jer je vinilka razgrabljena te je moguće pribaviti samo digitalnu verziju albuma koju možeš uloviti ovdje.

Tracklist:

1.Berlin 03:29    
2.Joshua and Goliath (Techno Version) 04:00    
3.Joshua and Goliath (Slow Version) 03:37    
4.Futures Betrayed 06:05    
5.Open the Other Eye 03:18    
6.Quantum Unfolding 08:12    
7.Don't Use Your Eyes Now 00:47    
8.Nicole 04:36    
9.Raging Earth 08:55    
10.Cages 06:40    
11.Post-Scarcity Anarchism 05:24    
12.Dimension Jumping 05:35

Sreća tvoj da si naše gore list i da imaš priliku Pauline genijalne glazbene fantazme poslušati uživo baš na Dimensionsu od 28. kolovoza do 2. rujna. Tko zna možda kada dođeš na rub svega propadneš u novu dimenziju. Tko će ga znati. Uglavnom tvoje festivalske karte žive ovdje, a upadi za spektakl otvaranja u pulskoj Areni ovdje.

Skočiš li kvantnim skokom u neku novu dimenziju, pošalji razglednicu. Enjoy!

disco fever mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop