Skip to main content
  • 5.10.2021.

Poslušajte hardtechno produkcije DJ Phytera iz Rijeke

Leonard Klemen umjetničkim imenom Phyter je "novi" Hardtechno producent i DJ iz Rijeke.

Piše: 


Produciranjem se počeo baviti prije par godina čisto iz dosade i hobija, te kad je i napokon opremio i svoj novi studio po guštu sve ozbiljnije radi na produkciji i na sebi.

Phyter se posebno zahvaljuje svom prijatelju iz Njemačke DJ-u i producentu "HardInstruction" s kojim u zadnje dvije godine na dnevnoj bazi izmjenjuje i dijeli ideje, savjete, programe, tehnike i sl. za stvaranje muzike te mu je to dosta ubrzalo proces stvaranja tj učenja.

Voli dosta eksperimentirati, a u njegovim Hardtechno trakama može se pronaći dosta elemenata Hardcora, Acida, Psytrancea, Old Schoola Rave itd. Sredinom 90ih počinje otkrivati RAVE i neke glazbenike kao što su The Prodigy, Marusha, Paul Elstak i dr koji mu postaju tada idoli i uzori te nedugo i nakon toga DJe kao sto su Dj Rush, Chris Liebing iz zlatnog doba "Techna" te naravno i našeg pionira Techno glazbe DJ Ogija.

Možda i najveća ljubav mu je Hardcore glazba gdje je prije "Corona vremena" dosta posjećivao velike festivale u Nizozemskoj poput Dominatora ili E-Missiona u Italiji gotovo sve od 2010. do dan danas te je i organizirao prvi Hardcore event "novijeg doba" prije par godina u Rijeci u Clubu Crkva. Smatra da Hrvatska nema dovoljno interesa i publike za tu vrstu glazbe pa je to nekako splasnulo i dovelo se u drugi plan.

Potpisao je prvi ugovor sa Raw Taechon izdavačkom kućom DSR DIGITAL renomiranog Dj i Producenta David Temensia te izdaje svoj prvi "Cocain From Colombia", te nedugo nakon njega izlaze jos dva EP na istom Labelu "Madam" i "Cocain Bar", a najavljuje uskoro još nekoliko EP za isti Label.

Njegove trake se mogu pronaći u setovima stilom sličnih producenata tj DJa kao što su O.B.I i Angy Kore pa kaže kako baš njih dvojica su mu u današnjem vremenu jedni od uzora te kako mu je to iznimna čast! Najavljuje i svoje novo izdanje za njemački Ganzertakt Label Ep "We Will Kill You" koje je upravo izašlo malo drugačijeg "sporijeg stila" te ga se može pronaći na Beatportu.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2