Skip to main content
  • 14.04.2019.

Poslušajte posthumno izdanje Aviciia i priču kako je sve nastalo

Obitelj Aviciia potrudila se da posljednji radovi njihovog preminulog sina nikako ne prođu nezapaženo.

Piše: 


Prije desetak dana objavljeno je da će u lipnju izaći novi studijski album "TIM" sa pjesmama na kojima je Avicii radio neposredno prije svoje smrti.

"Ostavio je kolekciju netom završenih pjesama, zajedno sa notama, email konverzacijom i porukama" izjavio je Avicii-ev Team. "Kompozitori s kojima je Tim surađivao na albumu nastavili su pisati pjesme do kraja i pokušali na taj način ostvariti njegove vizije na najbolji mogući način". Pogledajte kako je nastao album u priči ispod.

Avicii je preminuo prije godinu dana na ljetovanju u Omanu. Nakon njegove smrti svijet je danima oplakivao i naklanjao se kralju EDM-a, a počelo se na svim razinama poticati pitanje mentalnog zdravlja glazbenika u DJ industriji. Nemilosrdna marketinška i biznis mašinerija godinama je zataškivala jedan veliki problem i gurala ga pod tepih sve dok mladi Šveđanin nije došao u situaciju da si oduzme život. Posthumno je nagrađen Grammyem i švedskom inačicom Grammya – Grammisgalan, a kolege su mu posvetile ovaj video.

Prošlog mjeseca njegova obitelj je pokrenula fondaciju koja će prikupljati novac za mentalno zdravlje glazbenika i prevenciju od samoubojstva. Čitava zarada od prodaje novog albuma Aviciia ići će u ovu fondaciju. Iako Aviciia više nema njegova obitelj je odlučila da posljednje note koje je stvorio ipak ne ostanu neostvarene. Želja im je bila podijeliti ovu glazbu sa fanovima diljem svijeta. Tamna strana DJ scene – Pete Tong!

Prvi single S.O.S. objavljen je 10. travnja, dok će cijeli album izaći 6. lipnja. Ne sumnjamo da će "SOS" Aviciia biti na playlistama svih EDM festivala i ljetnih plesnih pozornica komercijalnijeg prizvuka.

Bez obzira koliko postoji averzije prema EDM glazbi, Avicii spada u one umjetnike koje zovemo inovatori. Njegova glazba bila je ispred vremena jer je sve radio sa srcem.

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk