Skip to main content
  • 29.08.2019.

Volster uskoro vrti u Berghainu, a ima i novi remiks

Dobro dolazi u valovima a najbolje u dobrome razdoblju ujedno se gleda kao i najviša točka konkretnog vala.

Piše: 


Na elektroničkim valnim duljinama Volster (Secession, Out of Place, TRAUM) tako upada u novi val domaćih glazbenika kao DJ, producent, organizator i odnedavna i tata Out of Place labela.

No umjesto dislokacije u imenu etikete, kod Volstera je sve na svom mjestu i postoji mjesto za sve, izraslo iz prvih dodira s technom u 90-ima. Sada 20 godina stariji i mudriji živi techno, a po zasnivanju labela prvo izdanje bio je upravo njegov vlastiti "Nihilist EP" u kojemu je, nimalo nihilističan i u potvrdi svega onog dobrog u elektronici, prošao od hipnotičkog techna do electra inspiriranog zvukom Detroita, a nagrađen je i Ambasador nagradom u kategoriji Vinil godine (2016.).

No uspjeh rađa želju za više, a kada znaš više i možeš više te nastaje i serijal sjajnih TRAUM evenata koji su ubrzo na domaće tlo doveli i imena kao što su Francois X, Milton Bradley, DJ Deep, Antigone, Etapp Kyle, Paula Temple i Cassegrain, a posljednje godine posipane su sjajnim izdanjima. 2016. i 2017. za Vakum Records nastaju izdanja za Various Artists release te nastaje i ploča s legendarnim Aubreyom za irski Shelter Records. Nesklon skloniti se, 2018. lansira i svoj label Secessoin. Prvo izdanje "The Process of Becoming" izdano je u prosincu 2018. uz remixeve švedskog majstora suvremenog techna Anthonyja Linella i talentirani berlinski duo Cassegrain, a upravo ova ploča rezultirala je pozivom na floor Berghaina.

Pa od vlastitih ulica preko Berlina sve do Budimpešte, od Dimensionsa do Modema, Volster nastavlja nisku klubova i dalje, a kao posebno draga mu nadolazeća jesenska seansa čeka jedna rujanska subota, 28. rujna. Naime, Volster se pridružuje lineupu u legendi berlinske elektroničke kulture i mokrom snu svakog elektroničara koji drži do sebe – Berghainu. Ime upisuje uz sudžokeje soundtracka večeri Amotik Live, Dax J, Perc, Stephanie Sykes Under Black Helmet i Zenker Brothers, dok će Panorama Bar istodobno te večeri nositi vještine Avalona Emersona, Coopera Savera, Davea Ajua, Fort Rameau ,박혜진 park hye jina, Tama Sumoa,  uUpsammyja i vincea.

No to nije sve! Daleko od dodatnog seta noževa za odreske nazovete li baš sada, Volster je predjesen dočekao i s novim remixom za The Alchemy Theory izdanom za Northallsen Records Aleje Sancheza. Izdanje je imena Uroboro i izlazi kao petotračje s tri originalne trake The Alchemy Theoryja i dva remixa: Renewal; Emblematic; Eternal Return; Eternal Return (Volster Remix); Eternal Return (Scøpe Remix). Što je Uroboro? Kako Aurelio J. Fernández kaže:

"Priroda je zadovoljna Prirodom, Priroda uživa u Prirodi, Priroda pobjeđuje Prirodu i Priroda dominira Prirodom. i to nije uzrok jedne ili neke druge prirode, već ona stiže iz sebe same, svoje jedinstvene prirode. To znači Uroboro, onaj koji grize sam svoj rep: Prirodni ciklus, ono beskonačno i vječno." Izdanje trenutno možete ekskluzivno uhvatiti na Beatportu ovdje, a 2. rujna naći će se i u ostalim shopovima.

Pa kao zmija u beskonačnoj petlji ugriza vlastitog repa, ni Volster ne staje već para šišti u pogonu prema novim horizontima. Unutar radionice studija rađa se druga ploča za Secession, a u festivalsku šihtu se ubacuje treću godinu za redom na Dimensionsu. Punokrvna, bogata, putena jesen obilja stiže i s novom sezonom TRAUM evenata za koje ćemo se zagrijati na TRAUM Takeoveru uz Britanku Stephanie Sykes na osječkoj bombi od festivala – Urban Fest Osijek (13-14.9.). Pa se spremi pa dođi, pa slušaj, pa budi, pa živi, pa uživaj. Bit će ovo jedna divna plesna jesen.

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk